Investeerimispiirkondade sertifitseerimise eesmärgiks oli arendada investorite jaoks konkurentsivõimelist inves­teerimiskeskkonda Eesti re­gioonides. Programmi raames viidi läbi koolitused regiooni­de omavalitsuste ametnikele, eesmärgiga tagada regioonide suutlikkus kaasata välismai­seid otseinvesteeringuid piir­konda. Programmi rakenda­mise käigus loodi regioonides ühtne teeninduse standard välisinvestorite teenindami­seks.

Programmil oli kaks pea­mist eesmärki:

1. ühtne ja süstemaatiliselt kogutud info investeerimis­võimaluste kohta erinevates Eesti omavalitsustes.

2. teadmiste ja oskuste pak­kumine selleks, et kohalikul tasandil oleks võimalik ise kontroll võtta ning inves­teeringute kaasamise läbi kohalikku elu arendada.

Programm koosnes kol­mest omavahel seotud osast:

informatsioonistandard - läbi mille toimus esmase investorit huvitava info ko­gumine ning analüüs. Saades teada millised on või võiksid olla piirkonna eelised või „tooted",

kinnisvarastandard, kus vaadati üle investeerimisob­jektid füüsilises mõttes. Kas on olemas tööstusala, kuhu investor võiks end sisse sea­da? Kas on piisavalt kontori­pinda?

turundusstandard, kus vaa­dati seda, kuidas investorite leidmine käib ja mida tuleb neile lisaks pakkuda, et ot­sustusprotsessi oma kasuks mõjutada.

Omavalitsused ja maakon­nad, kes programmis osalesid, läbisid iga etapi lõpus ka hin­damise ning said sertifitsee­ritud kui investorsõbralikud regioonid.

Programmis „Investortee­ninduse võimekuse tõstmine kohalikul tasandil" osales 116 kohaliku omavalitsust, et õppi­da paremini investoreid kaasa­ma ja teenindama ning seeläbi oma kodukanti arendama. In­vestorteeninduse programmi koolitused kestsid kokku ca 1,5 aastat.

Projektiga liitus ka 10 Jär­vamaa omavalitsust: Ambla, Imavere, Järva-Jaani, Kareda, Koigi, Paide, Roosna-Alliku, Türi, Väätsa vald ja Paide linn. Neist 8 lõpetasid selle edukalt. Koeru ja Paide vald programmi vajalikul määral ei läbinud.

Tunnistused said lisaks omavalitsustele ka 15 prog­rammi täismahus läbinud maakondlikku arenduskeskust, sh Järvamaa Arenduskeskus.