Päev algaski kohe luuletus­te ja luulekavade kuulamisega. Kadri Jürissaar sai preemia omanäolise esituse eest, Anna Jürissaar esitas omaloomingut „Koduga ja koduta", 5. klass oli kokku pannud luulekava „Lapsed omavahel", nende esinemist pidas žürii pingeva­baks ja loomulikuks, 6. klassi kaks kena tüdrukut, Mariette ja Liilia, olid oma esituse tar­beks kaasa võtnud lustakad liivavormid. Kõik läksid koju vildikapakid või märkmikud taskus.

Üllatusesinejateks olid kaks klouni: Piip ja Tuut. Nen­de tegevus oli nii populaarne ja naljakas. Kalle Kotter jääd­vustas oma kaameraga nende huvipakkuva lavastuse ning sai ise ka etendusest osa võtta ehk ühe abiklounina turnida kõrgustes.

Töötubades tuli kaasavõe­tud luuletused illustreerida, hiljem tehakse nendest ühine luulekogu, veel oli välja pan­dud ilmatu pikk paberirull, kuhu õpilased oma luuleri­du kriipisid. Loomulikult sai süüa ka suppi ja magustoitu ning tutvuda mõisakooliga.

Meenutusena luulepäevalt ehib nüüd õpetajate toa lauda valgest savist küünlaalus, mil­lel klaasist vitraaž. Kindlasti võtame üritusest osa ka järg­misel aastal!