Mõne aasta eest Kuimetsa kolides plaaniti rajada siia omalaadne gastronoomiatalu, mis ühendab endas talurestorani ja väiketootmist, ning oleks Raplamaal oluliseks toidukultuuri edendajaks. "Meie visiooniks on pakkuda kvaliteetset ja erilist toodangut tavalisest kohalikust toorainest," ütles Ants Uustalu.

Kuigi terviklik gastronoomiatalu on praegu veel unistus, on esimesed sammud juba tehtud ja tänaseks on valminud Terviseameti nõuetele vastav tootmisköök. Varem Tallinnas rendipinnal tegutsedes leiti oma esimesed kliendid ning toodang läheb Tallinna parimatele restoranidele.

Peamine rõhk on pandud puljongite ja kastmete valmistamisele. Ants Uustalu sõnul on täna turul pakutavad tooted tööstuslikud ning sageli on neis kasutatud kunstlikke lõhna- ja maitselisandeid või paksendajaid. Ööbiku talu tehnoloogia põhineb aga pikaajalisel keetmisel, mida kvaliteetrestoranid hinnata oskavad.

Kuna Eesti tarbija muutub üha toiduteadlikumaks ning restoranis kasutatavaid tooteid otsitakse üha enam ka poeriiulitelt, on Ööbiku talul plaanis peagi oma toodanguga jõuda ka jaekaubandusse.

Erakliendid tellivad Ööbiku talult torte ja piduroogasid. Erinevalt suurtest kondiitritööstustest valmivad Ööbiku talu tordid naturaalsetest toorainetest. Seda peab oluliseks ka Presidendi Kantselei, kes Ööbiku talu kondiitrilt samuti torte tellib.

Oodatud on ka kliendid oma valla piirest.

"Meie püüdlus on rabada kliente selle luksusliku lihtsusega, mida ehk lapsepõlve rohelisemate aasade ja sinisema taevana mäletate, mil iga suppi veel puljongikuubikuga ei maitsestatud, igale kalapalale sidrunipipart ei raputatud ning tordi sisse ikka ka mune pandi," ütles Kertu Lukas. Peakokk Ants Uustalu ja kondiiter Kertu Lukas lubavad igale kliendile läheneda personaalselt ja korraldada toitlustust just nii nagu nad tahaksid, et seda neile tehtaks.

Ants Uustalu töötab Soome Suursaatkonnas peakokana, ta on teinud koostööd mitmete toidu- ja elustiiliväljaannetega. Ta on Eesti Peakokkade Liidu liige ning Eesti Kulinaaria Instituudi akadeemik. Kertu Lukas on olnud toiduajakirja KÖÖK peatoimetaja, töötanud projektijuhina, omandanud kondiitri kutse ning kuulub Eesti Sommeljeede Liidu liikmete hulka.

Kertu Lukase kirjutise põhjal kokku pannud Katrin Helend-Aaviku