Toompea lossi ees ootas meid juba meie võõrustaja härra Andrus Saare, kes esimeseks peatuspaigaks lossis oli valinud Pika Hermanni torni tipu.

Vabariigi tähtsaima lipumasti juurde jõudmine polnudki nii kerge. Kakssada astet mööda kitsast keerdtreppi võttis päris võhmale. Õnneks oli hommikune udu ja paksud pilved hajunud ning ülesjõudnutele avanes ilus panoraampilt Tallinnale.

Härra Saare osutus väga heaks giidiks. Tema juhitud ringkäik Toompea lossis ja selle hoone ajalugu tutvustav jutt oli väga üksikasjalik ja huvitav. Riigikogu istungite saalis said kõik soovijad proovida, mis tunne on istuda saadiku või Riigikogu juhatuse toolil.

Pärast ekskursiooni sai kohvilaua taga küsimusi esitada ja niisama juttu ajada. Andrus Saare rääkis üldiselt Riigikogu tööst ja lähemalt IRLi fraktsiooni tegemistest. Samuti ka oma koostööst Reformierakonna saadiku, Raplamaalt valitud Aare Heinveega.

Kõlama jäi mõte, et valida tuleb oma maakonna inimesi, siis jõuavad maakonna probleemid paremini valitsusse ja Riigikokku.

Kodu poole sõites jätkus arutelu nähtu-kuuldu üle veel bussiski.