Meie partnerkool asub Vahemere ääres Iskenderunis, (endise nimega Aleksandria) 320 000 elanikuga linnas. Arvestades nende asukohta, lootsime sooja ja päikesepaistelist ilma, kuid meie suureks pettumuseks sadas vihma ja lund.

Hatay lennuväli, kuhu pidime lõpuks jõudma, ei võtnud meid vastu, kuna oli üleujutatud. Riias vahetasime oma lennupiletid ümber, et lennata Adanasse, kus meid ootasid juba meie Türgi partnerid koos bulgaarlastega, kes olid veidi varem saabunud.

Üllatused ei tahtnud veel lõppeda, kui selgus, et meie direktori ja ühe õpilase pagas ei olnud kohale jõudnud. Õnneks saabus see järgmise päeva õhtuks.

Meie Türgi partnerkool on erakool, kus õpivad õpilased 7-13 eluaastani. Kool on uus, tehniliselt hästi varustatud, igas klassis puutetahvel ja projektor. Avaüritusel kuulasime õpilaste toredat kontserti laulude ja tantsudega. Kuna meie projekti teemaks on tervislik toitumine, siis avanes meile suurepärane võimalus tutvuda kohaliku toitumiskultuuriga, maitsta palju erinevaid rahvustoite ja neid ka ise valmistada.

Saime põgusa pildi ka teise erakooli õpilaste toidumenüüst. See kool asub kahe miljoni elanikuga linnas Gazientepis. Selles linnas külastasime ka lumist loomaaeda, planetaariumi.

Antakyas paelus meid maailma üks suuremaid arheoloogiamuuseume, mille vanimad eksponaadid viisid meid 13. sajandisse enne Kristuse sündi. Saime heita pilgu erinevate usunditega kirikutele ja pühakodadele.

Meie õpilased olid majutatud peredesse, kus nad kogesid südamlikku vastuvõttu. Ka õpetajatel oli võimalus saada osa türgi perekonna külalislahkusest ja maitsta palju erinevaid väga vürtsikaid toite, mida aitas meile veidi leevendada ohtralt vee või airaani (kohalik hapupiim) joomine.

Meie järgnevateks ülesanneteks on ühise kokaraamatu trükkimine ja T-särkide valmistamine projektis osalevatele õpilastele. Need peavad olema valmis aprilli lõpus toimuvaks viimaseks projektikohtumiseks Belgias.