Üle saali vastasreas istuvad külalised naabervallast, Kuimetsa rahvamaja tegusamad naisesindajad. Nad on nagu leevikesed tihaste seas ja seljatagune peegelsein kahekordistab nende arvu veelgi.

Kuimetsa tantsurühma erksad helelillad kleidid ja nende kandjad on nagu kevadekuulutajad. Nende kostüümide valmistamisel etendas peaosa Kaiu õmbleja Marje Post, kusjuures tantsijad paljus ka ise kaasa aitasid.

Maailmas on juba 101 aastat rahvusvahelist naistepäeva peetud. Kui veidi nalja ja pilaga pooleks naistepäeva kujutada, siis tormavad mehed selle päeva hommikul ummisjalu iga naise soovi täitma ja neid lillesülemitega üle külvama.

Eks nad olidki siis selle kohustusega veel keskpäevani ametis, sest peosaali neid eriti palju ei jõudnud.

Suure aplausi saatel said aga kaks kohalolevat hoopis tähelepanu osalisteks, kas hoolivuse või julguse eest, mine sa võta kinni! Aga õhus oli tunda peent paroodiahõngulist mõistaandmist - „kuhu küll kõik mehed jäid....?" Teeksin ülekohut, kui jätaksin nimetamata kolmanda mehe. Koolieas viisakas noormees Bert sirutab malbe naeratusega igale sisenejale Pihlakobara eestvedaja Aime enda näputööst sündinud lilleõie. Kui tantsuks läks, said „leevikesed" oma värve, sarmi ja õpitud tantsutehnikat demonstreerida. Tantsujuhi Tiiu Tomei ilmest ja vaatajate aplausist võis järeldada, et asi läks korda.

Vahepeal tutvustasid kultuurijuhid Külliki Evisalu, Terje Kaur ja eakate patroon Aime Põlts oma tegevuskavu ja tulevikuvisioone.

Sotsiaalministeeriumi spetsialist Marina Runno selgitas aktiivse vananemisega seonduvaid küsimusi. Juuru valla esindaja Maiu Kalmus oli nõuandeks käepärast võtta. Lõbusaks vahelduseks oli Pirgu ekskülavanema Mait Raidi esinemine naljalugude ja suupilli etteastetega.