2011.a. augustikuus, enne uue õppeaasta algust korraldati lastevanemate seas küsitlus, kas ollakse rahul, et Suuremõisa haridusasutused on ühise juhtimise all? Kõik vanemad vastasid jaatavalt. 27. septembril 2011. a. otsustas Pühalepa Vallavolikogu valla arengukavas, et Suuremõisa Põhikool ja Suuremõisa Lasteaed liidetakse üheks astutuseks.

Ümberkorraldamist korraldab Pühalepa Vallavalitsus. 2010. aasta juulis võtsin vastutuse lasteaia ja kooli juhi kohusetäitajana. Tundsin kohustust piirkonna elanikuna aidata kaasa kahe väga olulise teenuse säilimisele. Tänaseks oleme koos Pühalepa Vallavalitsuse ning tublide lasteaia ja kooli personalidega suutnud asutuste sisud panna tööle nii, et moodustub üks tervik. Õige aeg on ühele sisule anda ka üks vorm.

Mõlema asutuse koolitusload lähevad üle Suuremõisa Lasteaed-Põhikoolile. Lasteaia osas töötab üks liitrühm, koolis on avatud 1.-6. klass. Kolmas kooliaste, 7.-9. klass ei ole Suuremõisas avatud, samas on olemas koolitusluba nende klasside õpetamiseks.

Suuremõisa Lasteaed-Põhikoolile töötame välja ühise õppekava, et juba lasteaias tehtav õppetöö aitab hästi hakkama saada oma kooli esimeses klassis.