Muusikakoolis õpib täna 45 õpilast ja õpetab 10 õpetajat. Seda pole liiga palju ja samas pole ka liiga vähe. Võiks pigem rohkem olla. Kevadine vastuvõtt ei ole enam kaugel ja kõik huvilised on oodatud muusikakooli katsetele, mis toimuvad mai lõpus. Täpne kuupäev hõigatakse erinevates kanalites maha. Muusika ravib hinge ja keha ning muusikakool on tänapäeval üks väheseid kohti, kus õpetajal on aega igale lapsele eraldi tähelepanu pöörata ja anda ülesandeid vastavalt tema arengule.

Alates sügisest on plaanis ka uued erialad avada ja siis on võimalik muusikakoolis õppida elektri- ja basskitarri eriala.

Orissaare Muusikakooli tulevikuplaanid

Plaane on palju, aga üks suurem eesmärk on parandada muusikakooli pilliparki. Muusikakooli vanad pillid hakkavad väsima ja vajavad tihti remonti. Vana mölkis toru seest ei tule ka peale remonti kvaliteetset häält. Heade pillidega on harjutamine tulemuslikum ja rõõm muusikast suurem ning ansamblid kõlavad paremini kokku.

Kuna valla sissetulekud ei ole viimastel aastatel eriti suurenenud, siis ei ole ka muusikakooli eelarvele olulist kasvu näha. Õnneks on tänu üksikutele projektidele ja eraannetustele õnnestunud siiski ka väikese eelarve juures pille juurde osta. Eelmisel aastal osteti muusikakoolile uus kitarr, veerandviiul ja tromboon. Lisaks veel kõlarid ja mikrofon lauluklassi. Loodetavasti õnnestub ka sellel aastal edukalt projekte kirjutada ja pille juurde hankida.

Eesmärk on kõikidele õpilastele korralikud pillid lätte anda. Kui mõni eraisik või ettevõte soovib muusikakooli pillide ostmisel toetada, siis on see väga teretulnud.

Aga praegu tunneme rõõmu saabuvast kevadest, loodus tärkab ja hakatakse taimi istutama. Ärge siis unustage oma istikutele laulda ja pilli mängida, nad kasvavad palju jõudsamalt. Kevadel jõuab publiku ette muusikakooli suur koosseis, kus on koos keelpillid, puhkpillid ja lauljad. Jälgige reklaami.

Muusikakooli tegemistel saab silma peal hoida:
● Facebookis: https://www.facebook.com/muusikakool
● Veebilehel: https://sites.google.com/site/orissaaremuusikakool/

Kuulmiseni ja kuulamiseni