Tiina Kannistu: Palju on muutunud, algusaastatel sain hakkama enda ja oma pere jõududega, nüüdseks olen endale appi palganud inimesi väljastpoolt. See on muutnud ka töö keerulisemaks ja vastutusrikkamaks. Kõik on arenenud lainena, nagu meie majandus, algul vaikselt ja tasapisi, vahepeal tormilisemalt ja nüüd taas rahulikumalt. Lisandunud on uus tegevusvaldkond. Elu on põnev ja imeline.

Riho Süvala: Meeldib see, et Risti heakord on paremaks läinud. Vanad lagunenud hooned lammutati. Olemas on elanikele esmavajalikud teenused, kompaktne infrastruktuur. Veevärk ja kanalisatsioon renoveeriti. Jäätmemajandus töötab, Päästeameti tugikomando on alles. Kõik see suurendab turvatunnet ja lootust, et noored jäävad oma valda elama. Halb on see, et meie töötajate arv on vähenenud 2 korda, ei ole kohapealt võtta oskustöölisi. Õppinud noored lähevad linna, kus on hea palk. Ametiasutustega on asjaajamine muutunud kiiremaks ja lihtsamaks, ei ole enam vaja kohale minna- kõik saab arvutis korda ajada. Muutunud on meie toodang ja vajadus paindlikult tegutseda ning konkurentsis püsida.

Ene Peettamm: Oleme kogu perega investeerinud ettevõtlusesse ja otsinud enda jaoks sobivamaid tegevusvaldkondi ning vajadusega arendada laiendanud tegevust naabervalda. Siiani oleme hakkama saanud ja tööd andnud mitmetele Risti inimestele.

Elvo Leppmaa: Viimase 20 aasta jooksul on vallas praktiliselt lõppenud talupidamine kui elulaad. Järgi on jäänud vaid üksikud tootjad. See annab küll veidi suuremad võimalused suurtootjale, kuid tekitab ka muresid. Probleemiks on vallas kvalifitseeritud tööjõu puudus. Põllumajanduses on tööl enamasti inimesed vanuses 50 ja enam. Noor inimene leiab peale hariduse omandamist töö kas väljaspool valda või kolib hoopiski ära. Põhjuseks on noortele peredele soodsa elamispinna puudus. Ka kogu elamiseks vajalik teenindus (kauplus, side, lasteaed) on kogunenud vallakeskusesse, mis jällegi tingib oma transpordi vajalikkuse. Positiivne on muidugi see, et on tekkinud erinevaid väikeettevõtluse harusid, kuid samas võiks ettevõtlikke inimesi olla rohkemgi. Võimalusi ju on, kui oleks olemas ka toetus uute mõtete elluviimiseks. Kahju on vaadata tühjalt seisvaid ja lagunevaid hooneid, mida saaks kasutada veel erinevate ettevõtete ja töökohtade loomiseks. Hea on, et külaelu on aktiviseerunud - külaseltsi maja Piirsalus, käsitöömaja Ristil, hulk taidlusringe ning head sportimisvõimalused. Kes vähegi soovib, leiab kindlasti endale sobiva tegevuse aktiivseks vaba aja veetmiseks.

Olev Orgmets
: Paberimajandus (planeeringud, keskkonnamõju, ehitusdokumendid jne.) läks keerukamaks kui oskasin arvata ja firma stardikapital jäi saamata ning sellega seoses ei saanud taotleda ka abi Euroopa Liidust. Ettevõtluse tulem oleneb puhtalt enda tegevusest.

Kati Ojaver- Heidemann: Vajadusest ettevõtlust arendada ja soodsate võimaluste tekkimisel kolisin naabervalda. Kuna põhiline on toodete eksport siis ei sõltu minu töö kohapealsetest tingimustest, pigem enda tegevusest.