Eelarve aruteluga alustati eelmise aasta novembris ja kokku menetleti seda komisjonis viiel korral. Siinkohal tahan tänada kõiki volikogu ja komisjoni liikmeid tehtud töö eest. Eriti soovin tänada  Viiratsi valla pearaamatupidajat Tiina Jaksi't, kelle abiga koostatud eelarve seletuskiri on põhjalik ja selgesõnaline.

Üheks suuremaks tänavuseks investeeringuks on tugikodu (Viiratsi alevik, Tehnika 3) renoveerimise lõpetamine. Teetöödeks on Viiratsi valla rahakotis ligikaudu 300 000 eurot. Põhjalik remont ootab ees Viiratsi tuiksoont ehk Sakala tänavat, mille äärde rajatakse uus kõnnitee. Kõnnitee tehakse korda ka Ehitajate teel. Vallas kulgevaid kruusateid ootab remont ligi kümnel kilomeetril.

Väluste tee ja Vana-Võidu vaheline kergliiklustee saab valgustuse, see läheb vallale  maksma 42 000 eurot. Viiratsi asulasse ehitatakse sademeveekanalisatsioon. Töö maksumus on umbes 30 000 eurot. Eelarve on alati kompromiss soovide ja võimaluste ehk reaalsuse vahel. Viiratsi valla 2012. aasta eelarve on koostatud kohusetundlikult ja arukalt.

2012. aasta eelarvega saad tutvuda valla veebilehel.