Noorim, 13aastane  on C.R. Jakobsoni Gümnaasiumi õpilane. See on vahva seltskond erinevate  hobidega, mida aeg-ajalt kõik koos  naudime. Viljandimaal olen elanud 20 aastat. Elukutse omandasin tolleaegses Tallinna Pedagoogilises  Instituudis koolieelse pedagoogika ja psühholoogia erialal.

Miks olete valinud just lasteaedniku ameti?

Minu ema töötas väikeses maa- lasteaias, nii et puutusin selle ametiga üsna varakult kokku. Tol ajal tohtisid kooliõpilased  suvevaheaegadel lasteaias puhkuse asendajatena töötada. Proovisin ära ja hakkas meeldima. Töö tundus põnev ja vaheldusrikas.

Haridus on valdkond, mis on mind alati paelunud. Huvist süsteemi toimimise vastu läbisin ka haridusasutuste sisehindamise nõunike kahe aastase õppe. Teist aastat olen Viljandimaa Alusharidusjuhtide Ühenduse  eestvedaja. Ka see on põnev kogemus, kolleegidelt on alati midagi õppida.

Kui suur on lasteaed kus töötasite enne?

Mul ongi kogemused seni väikeste lasteaedadega. Viljandis töötasin kõigepealt Viljandi linna lasteaias Mesimumm. See oli põneva suunitlusega lasteaed. Saime maksimaalselt enda soove ja loovust rakendada. Sealt sai alguse ka minu huvi  keskkonnakasvatuse vastu. Saime selles osas päris säravaid tiitleid: aasta keskkonnateokese  ja rahvusvahelise projektikonkursi preemia.

Viimased  kuus ja pool aastat töötasin juhatajana kahe rühmalises Pärsti valla Päri lasteaias. Jätkasin seal keskkonnakasvatuse vaimustusega, sealsed olud ja inimesed ka soosisid seda igati. Viiratsi lasteaed ongi minu seni kõige suurem lasteaed, kus töötanud olen. Mõtlen juba põnevusega, millist «kiiksu» siin arendama hakata. Töötajate seas on loovaid ja põnevaid isiksusi, usun, et tuleb huvitav  koostöö.

Miks peaksid lapsevanemad eelistama just Viiratsi lasteaeda?

Eelkõige looduskaunis koht, palju vaba ruumi ja õhku ümberringi. Lapsesõbralik ehitis. Minu esmamulje Viiratsist saingi igati abivalmid inimestelt nii vallaametnike kui lasteaia töötajate ja Viiratsi kooli juhtkonnast.

Sellest oli alguses suur tugi, et asjad liikuma hakkaks. Soovin, et Viiratsi lasteaed oleks rõõmus ja helge paik kasvamiseks. Tähtis on, et laps saaks mängu ja koos tegutsemise kaudu õppida ja eluks vajalikke oskusi omandada.  Koostöövalmidus  on üks tähtsamaid nendest. Seda õpib laps just grupis tegutsedes ja mängides, mitte laua taga omaette vihikuid täites. Kuigi ka viimasega tuleb lasteaias põgusalt  tutvust teha.

Millega tegelete, kui tunnete, et akud on tühjad?

Minu suur kirg on aiandus. Kuna  kodu ümber on palju vaba ruumi, siis saan ennast mullas sonkides hästi välja elada. Igapäevapinged maandan  aeroobikatrennis, kõndides või joogatundides. Reisimisest ja heast teatrist  ei ütle kunagi ära. Elus on nii palju põnevat!