Õpetaja Maie tegi sellest üritusest tõelise pärli. Siiamaani tuleb silme ette pilt valgetes pluusides poistest ja kaunitest tüdrukutest, kes õhinal lahendavad kodumaa-teemalise viktoriini küsimusi ning esitavad suurepäraselt luuletusi, laulavad hümni ja tunnevad pidulikus lõunasöögilauas kõiki lauakombeid. Peale Eestimaa sünnipäeva tähistamist arvasime, et oleks õige aeg vaadata tagasi minevikku. Aitäh Viljandi muuseumi pedagoogile, kes viib läbi muuseumitunde lastele.

Muuseumitunnis «Igapäevaste esemete esivanemad» saime teada, kuidas vanasti pesu pesti, milliseid jalavarjusid kanti, kuidas inimesed ennast ravisid ja millega süüa valmistasid. Kus ja kuidas tänapäeval süüa valmistatakse, seda nägid meie lapsed aga naistepäevale pühendatud tüdrukute nädala esimesel üritusel Viljandi Ühendatud Kutsekeskkooli ruumides.

Suur tänu Amanda ja Ruuta emale Kadrile, kes kõike seda lastele näitas. Järgmisel päeval külastasime Vana-Võidu kauplust. Lapsed said teada, kuidas töötab kassaaparaat, milleks on kaalu vaja ja kuidas saab kaardiga maksta. Aitäh Anti ja Aleksi vanaemale Lainele, kes meile rõõmuga kõike tutvustas.

8. märtsil tuli meile lasteaeda külla Rometi vanaema, kes on juuksur. Tema tutvustas meile oma ametit. Tal olid kaasas lokitangid ja erinevad  juuksehooldusvahendid. Lapsed said teada, kuidas oma juuste eest peab hoolitsema. Tüdrukud said endale naistepäevaks kaunid soengud. Märtsis olime kutsutud Viljandi Ühendatud Kutsekeskkooli tähistama kauni emakeele päeva, ootame külla Heino Seljamaad ja läheme Ugalasse lastehommiku etendusele.