Lastel paluti joonistada nii oma lemmikkingitus kui ka neile kõige enam pettumust valmistanud kingitus. Lisaks joonistamisele tuli ka põhjendada, miks üks kingitus on tundunud neile eriline ning miks mõni teine sugugi mitte. Hinnati nii joonistust kui pildile lisatud selgitust. Ühtlasi aitasid võistlustööd kaasa laste tarbimiskultuuri uurimisele.

Kokku laekus Eesti Rahva Muuseumile rekordiliselt 3225 tööd. Parimad joonistused selgusid 27. veebruaril. 9.-12. klassi vanuserühma viie parema töö hulka hinnati ka Abja Gümnaasiumi 9. klassi õpilase Rainer Nellise joonistus „Tühjad pihud". Rainer joonistas pildi halvimast sünnipäevakingist, mida ta ise kirjeldas järgmiselt: „Kord tuli mulle sünnipäevale tädi, kes ei toonud mitte midagi. Väikese lapse jaoks pole suuremat pettumust kui tühjad pihud."

Abja noored said oma tööd valmis joonistada Abja noortekeskuses toimuvas kunstiringis osaledes või tuues valmis joonistused noortekeskusesse, kust kõik tööd hiljem üheskoos posti teel Eesti Rahva Muuseumile saadeti.