Tulijatel olid kaasas ka oma sõiduvahendid: mõnel poest ostetud kelgud, teistel aga isevalmistatud, huvitavad ja tehnilist vaistu nõudvad liulaskmisaparaadid. Üks tüdruk oli hankinud enese suurusele vastava kaubakasti ja tuhises sellega teiste seas mäekülge mööda alla, nii et lumi lendas.

Loodusturism OÜ tegevjuht Imre Arro oli kaasa toonud Soomes valmistatud lumeraja-tõukekelgud.

Need pakkusid kõikidele suurt huvi. Tõrva kultuurimaja kunstiline juht Külli Alumäe ja spordimees Rein Leppik kogusid eri vanuses õpilased võistkondadesse, et läbi viia tõukekelguvõistlused.

Eriti pingelisteks osutusid sprindivõistlused, sest kuigi kelgud võtsid mäest alla libisedes hea hoo sisse, ei olnud neid kiiruse peale üles lükata eriti kerge. Rada aga läbitud sai ja osalejatel lõbu laialt. Kiidusõnu ning auhindu jagus kõikidele võistlejatele, pikema liu laskjatele ning omavalmistatud sõiduvahendite demonstreerijatele.

Eriti populaarseks osutus Tauno Neumanni konstrueeritud pikk kelk, millele mahtus eriti palju õpilasi korraga peale istuma ja mäest alla liuglema. Veel toimusid sõidud suure saaniga ning lumelaudurite näidisesinemine hüppemäel.

Vastlasõitude vahel sai energiavarusid taastada sooja tee, küpsiste ning Tõrvas valmistatud kohukestega. Sõitude järel ootasid kultuurimajas kõiki hernesupp, seltskonnamängud ja tants Katrin Kannukese juhendatava rahvamuusikaansambli Jauram saatel.