Aasta näitas seda, et valla elanike liiklusturvalisuse tõstmisel on suur osa ära teha elanikel endil, sest paljud kontrollreidid on näidanud, et suur osa jalakäijatest ei kasuta endiselt pimedal ajal valgustamata teelõigul nõuetekohaselt helkurit, mis aga on hädavajalik oma turvalisuse tagamiseks teedel liiklemiseks.

Jalakäijate liiklusturvalisuse parandamisel on suure töö ära teinud Võnnu Keskkooli pedagoogid.

Käesoleval ajal on Võnnu alevikus jätkuvalt probleemiks järelevalveta hulkuvad koerad.

Võnnu Vallavalitsus on loonud piirkonnakonstaablile head töötingimused, leides selleks politseile eraldi tööruumi. Samuti on leitud võimalusi ka abipolitseinike kaasamiseks avaliku korra tagamiseks Võnnu valla korraldatavatel rahvaüritustel.

Olulisemaks muutuseks kogukonna jaoks piirkondliku politseitöö koha pealt on see, et raskete kuritegudega ehk siis kriminaalkuritegudega ei tegele enam konstaablid üksi, vaid need suunatakse vastava ala spetsialistidele. See tähendab, et iga toimunud kuritegu uuritakse suuremate vahendite ja võimalustega varustatud kriminaalpolitsei uurijate poolt, kuhu on abijõuna kaasatud ka konstaabel.

2012. aastaks on politsei seadnud endale taas kindlad eesmärgid üldise turvalisuse tõstmiseks. Peamised eesmärgid kriminaalpolitsei valdkonnas on esmajärjekorras alaealistega seotud kuritegude, organiseeritud kuritegude, majandusalaste kuritegude ja lähisuhte alaste kuritegude ennetamine, tõkestamine ja avastamine. Korrakaitsepolitsei poolseteks eesmärkideks oleme aga seadnud liiklusalaste rikkumiste väljaselgitamise läbi tõhusama liiklusjärelvalve (joobes juhid, turvavarustuse kasutamine, lubatud sõidukiiruse järgimine jt).

Turvalisus on ühiskonna eesmärk, mida ei tohi mingil juhul kitsendada vaid sisemise ja välise rahu säilitamisele. Politsei-ja Piirivalveamet soovib igati jätkata saavutatud igakülgset meeldivat koostööd kohaliku omavalitsusega turvalisuse küsimustes 2012. aastal.