Sel talveperioodil algasid lumetõrjetööd õnneks alles jaanuari teises pooles. Eks see ehk kajastub lõppkokkuvõttes ka arvete summades, kuigi kütusehindade tõusust tulenevat töötunni kallinemist oleme kõik oma rahakoti najal tundnud. Piisas ühest sajutihedast päevast ja taas oli iga traktorist sunnitud tegema kaugelt üle 8-tunnise tööpäeva. Kõik me tahame, et hommikul tööle minnes oleks just minu teeots lumevaba - kahjuks nõuab sellisele tulemusele jõudmine oluliselt enam inim- ja rahalisi ressursse, kui seda vallal praegu välja panna on. Tahan siinkohal avaldada tänu teede lahtioleku eest hea seisnud masinameestele, kelle tööpäev algas tihti siis, kui enamik meist alles magusat und nägi. ja kes said oma raudhobud seisma jätta kohati alles siis, kui mõnigi tavalepingu alusel töötaja juba voodisse puges. Aitäh teile, mehed!

Vaatamata lumetõrjemeeste püüdlustele, jõudis vallavalitsusse ka ärevaid telefonikõnesid rahulolematutelt kodanikelt, kes kuidagi ei suutnud leppida sellega, et hommikul tööle sõites tuli esmalt tunnike lumelabidaga töötada. See on reaalne tegelikkus ja paraku peame sellega lihtsalt arvestama oma plaanide tegemisel. Hoopis arusaamatu on mulle aga nende isikute järsk toon, kes kurjustasid linnatänavatelt lund tõrjuvate masinistide peale, et taas ja taas on eramu sissesõidutee, mis varahommikul labidaga puhtaks kühveldatud sai, jälle valli ette saanud. Ehk jõuame kunagi sellisele järjele, kus omavalitsuse tehnikaga, meie endi makstud maksude eest ka eramute ja majaühistute sissesõiduteed puhtad hoitakse. Tänasel päeval on see siiski vaid kauge unistus. Muidugi võib iga majaomanik tellida vastava teenuse igalt selle-laadse teenuse pakkujalt, kui tal omal selleks jõudu ja aega napib. Kõik see aga tuleb igal MAAOMANIKUL oma taskust kinni maksta. Kõnniteid on valla poolt püütud vähemalt kesktänaval lahti hoida, aga ka siin on probleemid. Ühel pool eraomaniku aed, teisel pool tänavaäärsed suured puud, mille vahelt traktor läbi ei mahu, ja sedasi jäid mitmed lõigud lumevangi. Valla heakorra eeskirjad kohustavad küll majaomanikku hoidma lahti tema krundiga piirneva kõnnitee, aga selle punkti täitmine on pigem erand kui reegel meie linnas. Seni pole omavalitsuse sanktsioone tarvitusele võetud, mis ei tähenda, et see sedasi igavesti jätkub. Olla omanik tähendab lisaks õigustele ka kohustusi! Omanikuna tasub teada, et kinnistu omanikul lasub vastutus õnnetusjuhtumi korral, kui keegi peaks tema kõnnitee alal jää peal libisema, katuselt lumi või jää kukkuma ja .... Parem kui seda ei juhtuks.

Meeldivama poole pealt selline kevadine uudis, et ajalehe trükist ilmumise ajaks on eeldatavasti juba käes ja kaustas Kilingi-Nõmme Veetöötlusjaama tööprojekt, mille alusel ehitades peaks veel enne aasta lõppu valmis saama terve linna ühtne veepuhastusjaam, mis hakkab paiknema Künka tänaval autoremondi ja Raekoja tänava vahelisel metsaalal. Siis saame rääkida kvaliteetsest joogiveest, veesurvest ja stabiilsusest ka elektrikatkestuse puhul. Veetöötlusjaama valmimise järel kaob linna maastikult lagunev ja kohati lausa ohtlik veetorn. Samuti saame tööle rakendada juba paigaldatud tuletõrjehüdrandid ja ka asuda ehitama uusi ühisveetrasse seni tsentraalvee süsteemiga hõlmamata piirkondadesse. Nagu me kõik, nii ka vallavalitsuses elame üks päev korraga, aga mõtetes vaatame tulevikku ja teeme plaane, kuidas võiks ja saaks kõike muuta ilusamaks, paremaks, turvalisemaks, et tagada meie kõigi meelerahu.

Toredat kevade algust!