Infopäeva eesmärgiks oli lisaks tööandjate teadlikkuse tõstmisele ka omavahelise koostöö soodustamine ning suhtlusvõrgu loomine ja tugevdamine. On ju nii, et majanduse toimimise aluseks on just ettevõtlusning omavalitsus on huvitatud,et piirkonnas oleks võimalikultpalju töökohti. Just töökoha olemasolu on esimene kriteerium, mille järgi inimesed oma elukohta valivad.

29. veebruari seisuga on Sauga vallas registreeritud 158 töötut, kes loodavad leida endale uue ameti kodule võimalikult lähedal. Paraku on nii, et omavalitsus ise ei saa luua töökohti, kuid saab luua eeldusi ning soodsaid tingimusi nende tekkimiseks. Vallas on ette valmistatud tööstusala, mis ootab investoreid, kes tahaks siin oma tootmist arendada. Seega mõningad eeldused on loodud, nüüd peame seda lihtsalt kõvema häälegavälja reklaamima. Kuid mitte ainult tootmispind ja kommunikatsioonid ei ole need, mida ettevõtja oma tegevuspiirkonnalt vajab. Vaja on ka tööjõudu, kontakte, turgu ja palju muudki. Siinjuures püüabki vallavalitsuse korraldatav ümarlaud abiks olla ning aidata kaasa nii tööandjate ja valla kui ka ettevõtjate omavaheliste kontaktide edenemisele. Samuti on see ka võimalus välja selgitada kitsaskohti, mida üheskoos parandada saaks.

Tänan kõiki esinejaid ning kohal olnud 12 ettevõtte esindajaid, kes ümarlaual aktiivselt osalesid ja oma panuse üritusele andsid. Ühtlasi kutsun valla ettevõtteid üles kasutama ajalehte Sauga Sõnumid. Toimetusse onoodatud ettevõtteid tutvustavad artiklid. See aitaks kohalike ettevõtete tuntust parandada - on ju tegu ajalehega, mis läheb tasuta igasse valla postkasti.

Järgmine kokkusaamine on planeeritud sügisesse, mil ootame veelgi aktiivsemat osalemist. Loodetavasti saavad siis osa võtta ka need tööandjad, kes seekord kibekiirete asjatoimetustetõttu eemale jäid.

KOMMENTAAR

Arli Kanter AS-ist Nurme Turvas: „Oli informatiivne javajalik kokkusaamine. Sotsiaalmaksu poole pealt sai targemaks, töötukassaga oleme enneka suhelnud, aga alati on hea teadmisi üle korrata. Kui lugeda kuiva juttu kusagilt internetist, ei pruugi see võib-olla meelde jääda, nii et ametnike ja spetsialistide kaasamine on kindlasti vajalik ja plaanin ümarlaual osaleda ka edaspidi.