Sel puhul oleme kooliperega kokku leppinud, et 5. mail, kui tähistame Haljala hariduselu 325 aastapäeva, pühendame piduliku aktuse meie ühisele sünnipäevale.

Käesolevas vallalehes kutsume Sind, vallakodanik, meie seast märkama ning esitama kandidaate Haljala valla aukodaniku tiitliga tunnustamiseks. Aukodaniku tiitliga pärjatakse üksikisikut, kes oma tegevusega on oluliselt kaasa aidanud valla arengule või vallaelanike heaolule, on saavutanud tähelepanuväärseid tulemusi ning pälvinud üldise tunnustuse. 2007. a omistas volikogu oma otsusega valla aukodanikeks Aino Kaasiku, Salme Heinla ja Harry Veldi.

02. aprillil 2012. a möödub 20 aastat Haljala ja Schönbergi omavalitsuste sõpruse- ja koostöö algu-sest. See koostöö on olnud sisukas ja tegus väga mitmel alal -eelkõige hariduse ja kultuurivaldkonnas ning õpilasvahetuse ja taidlejate osavõtu näol. Meie sõbrad on kutsunud tänavu suvel valla esindajaid Schönbergi, et korraldada seal Haljala kultuuripäevad. Veel enam - meie sõpruse ja koostöö tunnustuseks kannab üks sealseid tänavaid juba aastaid Haljalastraβe nime. Nüüd on meie kord astuda vastusamme, milleks pöördusime regionaalministri poole taotlusega nimetada aleviku üks tänavatest Schönbergi tänavaks. Nii nagu kunagi on oma nime saanud Tervete tänav. Vallavalitsus ootab häid ettepanekuid selle kohta, milline tänav või liikluspind võiks tulevikus kanda Schönbergi nime.