Mõtte õpetajad ja õpilased koos tantsupõranda le viia algatas Parksepa kooli tantsuteadlik huvijuht Andre Laine. Ta ise ei saanud vestlusringis kaasa lüüa, aga tema sütitamisvõimest andis selge pildi ka kaasalöönute elevus.

Ja see ei käi ainult õpetajate kohta, kes on Parksepa koolis tõesti tegusad - võta ainult eest ja laulavad, tantsivad, etlevad... „No võrguga me kooli pealt õpilasi ei püüdnud," kinnitas õpetaja Maili Toom. Kui mõte oli liikvele lastud, haaras hasart samavõrra noorema põlvkonna esindajaidki.

Kokku astus sel õhtul publiku ette seitse julget õpilase-õpetaja paari. Tantsukavad pani kokku ja õpetas selgeks Andre Laine. Proove tehti nii, nagu kellelgi aega jagus.

Žürii ja publiku koostöös valiti parimaks õpetaja Tiina Asi ja õpilase Taavi Hainase tandem. Soosingu tõi neile lõunamaistes rütmides samba. „Tants ei ole ainult sammud. See peab minema läbi kehast ja hingest. Fiiling peab olema," avas edu tagamaad keemiaõpetaja Tiina Asi. Kelmika säraga silmis lisas ta põhitõe: „See on puhas keemia."

Tagasihoidlikult arvas ta küll, et rohkem aitas võitu sepistada ikka Taavi oma sarmiga.

„Esialgu ei viitsinud, aga pärast oli normaalne," kommenteeris Taavi Hainas stoilise rahuga, kuidas tema kaasalöömise ind kasvas. Põgus kokkupuude oli tal varem koolis korraldatud kursusel seltskonnatantsuga olnud, aga üldjuhul leiab teda siiski spordisaalist. Pärast šõuüritust jagus küllaga tunnustavaid õlalepatsutusi, aga jalgpalli ta esialgu tantsuringi vastu siiski vahetada ei kavatse.

Koolil aitas peoõhtut korraldada Parksepa rahvamaja. Juhataja Hugo Prants ütles, et see oli kooliga esimene niisugune koostööprojekt ja läks n-ö kohe kümnesse. Piielnud saalis ka publiku reaktsioone, võis ta südamerahuga kinnitada, et oli tõesti nauditav õhtu.

Ettevõtmine läks korda mitme mätta otsast vaadates. Peale kõige muu lähendas näiteks õpilasi ja õpetajaid. „Selliseid asju peaks rohkem olema," lausus kooli asjaajaja ja ka tantsuvõistlusel mõõtu võtnud Anneli Ilves. Tema püüdis kinni ka ühe lapsevanema palju tõotava repliigi: „Ma panen oma lapse Parksepa kooli - siin on nii toredad õpetajad."

Kaile Kabun

Hääl publiku hulgast

„Tantsud õpetajatega" oli suurejooneline peoõhtu. Kõik oli põhjalikult ette valmistatud: signatuur, soliidne õhtujuht, kvaliteetne valgustus ja heli, kaunistatud peoruum. Kõik kokku pani unustama, et oleme kooli saalis.

Tantsupaare oli tore jälgida. Võib arvata, et asjaarmastajana suure publiku ette võistlema ilmuda oli juba omaette julgustükk.

Väga nauditavad olid kolme žüriiliikme kommentaarid. Eriline pärl oli muidugi Võru valla piimanaiste seltsi asutaja proua Simona Kängsepp, keda kehastas Siim Kängsepp. Kogu tema jutt kõlas lüpsja vaatenurgast lähtuvalt: ikka hommikune karjamaa, vasika sünd, soe piim jne. Teised žüriiliikmed olid Parksepa keskkooli vilistlane Andres Nahkur alias keemikust rokkar ja Indrek Hirsnik alias Võrumaa KHK balletiosakonna juhataja.

Kiitus huvijuht Andre Lainele, kes mõtles välja tantsukavad, tegi osalejatega kuu aega proove, korraldas ja toimetas mitme mehe eest, et „Tantsud õpetajatega" õnnestuksid.

Kaidi Oja, Parksepa keskkooli sekretär

Tantsuõhtu paarid

■ Maili Toom (õpetaja) ja Aigar Vetemäe - Viini valss;
■ Ando Tuul (õpetaja) ja Kristiin Kulpson - jive;
■ Ruth Toots (raamatukogujuhataja) ja Ville Tüve - fokstrott;
■ Anneli Ilves (asjaajaja) ja Rait Mosona - tšatša;
■ Peeter Lumi (majandusjuhataja) ja Siret Bugajev - rumba;
■ Tiina Asi (õpetaja) ja Taavi Hainas - samba;
■ Andre Laine (huvijuht) ja Marie Tulik - quickstep.