Muinasjutunädalal Rannakarbid lavastasid emakeelepäevale pühendatud ja rahvusvahelisele teatripäevale mõeldes, emakeeles, nukuteatri etenduse "Rapuntsel ja tema sõbrad". Esitasime seda Päikesekiirte (2-5a) vaatajale/kuulajale ja reklaamiga kutsutud külalistele.

See oli töömahukas protsess, millest võttis kogu rühm osa: kes ehitas lava, kes rekvisiite, meil oli lavastaja, suflöör, helitehnik, jumestaja jt, ka kriitik/ arvamusliider oli meil, keda aktsepteeriti. Etenduse võtsime ka filmilindile, sest oma silm on kuningas. Ka „Päikesekiired" proovisid lavastamisega kätt (suud). Suuremad esitasid väiksematele „Punamütsikese", mida ka nooremad vääriliselt hindasid ja väga korralikult pealt vaatasid. Tänu rühmas treenitule oskasid ka kõik päikesekiired käituda rannakarpide etendusel ning etendusest rõõmu tunda.

Õues ootavad kõik lume sulamise lõppu. Tublimad poisid tassivad lund hangedest musta maa peale, et saaks juba kevadestrõõmu tunda. Ühest kohast avastasime esimesed lumikellukesed naistepäevaks, aga lume all peidus on neid veel palju. Kevade juurde kuulub ju kindlalt esimeste lillede avastamisrõõm.

Lõpetuseks täname Rannakarpide rühmast: Marianni vanaema, kes saatis lapselapsega rühmatarbeks erinevaid linikuid ilu jaoks; Markuse isa, kes parandas ilma ütlemata rühmalapse jalatsikapi; Kaili Kirke pere, kes tõi mustikaid niisama söömiseks; Marianni, kes lubas meil näovärvidega teatripäeval nägusid teha; Anni-Marii pere, kes tõi/toob meile maitsvat vahtramahla; Simo ema, kes meile meisterdamiseks pabermaterjali tõi. Tänud Teile!

Eks kevadel ole suve silmad ja talve hambad. Hoidke oma, ja kui võimalik, lähedaste tervist nõndamoodi, kuidas oskate.

Märtsikuu kokkuvõte, Signe Ööpik ja Malle Aedma