Kuigi ametlikke läbirääkimisi
valla esindajatega olnud ei ole, on kohtumistel ja jutuajamistes selgunud, et meil on mitmeid ühiseid huvisid ja eesmärke. Üks hea näide on Kõrvemaa suusa- ja matkarada. Aegviidu vald on olnud tugev ja tubli eestvedaja, oleme püüdnud omalt poolt aidata selle arendamisele kaasa, see on meie ühine huvi.

Soov on teha veel tihedamat koostööd, leida lahendusi kuulsa ja legendaarse Aegviidu piirkonna tõsisemaks arendamiseks. Kui väikesel Aegviidu vallal ei pruugi olla selleks piisavalt ressursse, alati ei õnnestu vajalikul määral toetust saada ka fondidesse-programmidesse projekte kirjutades, on mõistlik investeerida ühiselt.

Ma ei taha sellega öelda, et Aegviidu vald poleks omaette jätkates jätkusuutlik, kuid näeksime siiski hea meelega, et Aegviidu oleks üks meie valla keskustest. Siis oleks vallas tugev kolmnurk - Kehra, Alavere, Aegviidu - mille najal kogu piirkonda arendada.

Anija ja Aegviidu liitumisel tekiks umbes 6500 elanikuga omavalitsus. Aegviidu on Harjumaal elanike arvult väikseim omavalitsus.