Märtsikuu volikogus oli päevakorras umbusalduse avaldamine haridus- ja kul­tuurikomisjoni esimehele Gert Goršanovile. Avalduse esitajad leidsid, et volikogu liige Goršanov ei ole oma MTÜ tegevust juhtides läh­tunud Antsla valla ja elanike huvidest. Avaldust saab iga­üks lugeda Antsla valla ko­dulehelt. Umbusalduse aval­damine on hästi ebameeldiv ja äärmuslik võimalus näida­ta volikogu liikmena oma suhtumist sellisele käitumi­sele.

Eeldasime, et peale umb­usalduse tõstatamist veeb­ruari volikogus, hakkab mi­dagi selle projektiga seoses muutuma. Mitte midagi aga ei toimunud. Vallavalitsus PRIA-lt järelpärimisi ei tei­nud, jõusaali seadmeid tagasi ei toodud, lumesaaniga käis ikka „üks tsirkus". Lõpuks jõudis vallavanem saata jõu­saali inventuurikomisjoni,kellel ei olnud mingit sead­mete nimekirjagi. Mida sa niimoodi kontrollid? Eks Gerdil ikka „süda veidi va­lutas". Komisjoni saabumise hommikul toodi Võrust Ants­lasse kaks projektiga saadud ratast, et need õhtul, peale komisjoni külaskäiku, jälle minema viia. Projektiga saa­dud seadmetel on PRIA märgised maha võetud ja vanadele seadmetele pealekleebitud - kes see ikka aru saab, kas on uus või vana. Aga need saavad, kes uusi seadmeid näinud on ... Kui­das sa sellist inimest volikogu liikmena usaldad?

Kahjuks umbusalduse avaldamine läbi ei läinud. Saime küll kokku 6 poolt häält, aga vaja oli 7 häält, st volikogu koosseisu enamust. Mitu volikogu liiget, kes omavahel asja arutades olid veendunud, et Gerdi selline käitumine on vale, ei olnud seda meelt enam volikogus. Nad ei olnud Gerdile vastu, nad olid lihtsalt ERA­POOLETUD. Järelikult hinnang - mul ükskõik; las teeb, mis tahab!

Kellele on selline hääle­tamine kasulik või vajalik? Kui volikogu liige ütleb paar tundi enne koosolekut, et kui ta saaks oma südametun­nistuse järgi hääletada, siis ta nõustuks umbusaldusega,koosolekul jääb aga erapoo­letuks, siis kes suunab hää­letamist? Kui volikogu liige ütleb peale koosolekut, et ta ei saanud teisiti hääletada, sest ta tahab siin vallas edasi tegutseda, siis kes teda takis­tab? Kui suur on volikoguliikme „hääle" hind? On see kuu või kvartali preemia?Või jätkuv koostöölepingvallaga? Või midagi muud?

Mina olen jätkuvalt arva­musel, et iga volikogu liige peab hääletama oma parimate teadmiste ja südame­tunnistuse alusel. Ma loodan, et see kunagi ka on nii.