Seoses nafta hinna pideva kasvuga ei ole enam majanduslikult võimalik seda kütteliini kasutada. Vallavalitsus kirjutas projekti SA KIK ja teisel katsel õnnestus saada ka investeeringutoetus. Riigihange katlamajale ehitajat leida õnnestus teisel katsel. Seda tööd hakkab tegema Wetorex OÜ/AS Eviko ühispakkumus, hind koos käibemaksuga 263 599 eurot.

Omanikujärelvalvet teostab Äärejuht OÜ, maksumusega 5760 eurot.

Loodame, et 2012. aasta sügisel algaval kütteperioodil töötab katlamaja biokütusel. See, et 2013. aastal läheb Eesti üle elektri vabaturule ja elektri hind tõuseb, on kõikidele ammu teada. Prognoosid elektrihinna tõusu üle on erinevad. Ei hakkaks oletama, kui suur see tõus tuleb. Selge on see, et Antslas senini kasutamata energiaresurss on päikseenergia.

Alustasime juba eelmisel aastal eelprojektiga, et kasutada päikeseenergiat Antsla Gümnaasiumis ja Lusti Lasteaias tarbevee eelküttena kasutamiseks. Need taotlused SA KIK õnnestusid esimesel korral ja KIK poolt toetus on 35000 eurot. Nende projektide eripära on aga see, et omaosaluse protsent on suurem. Päikeseenergia kasutusele võtmine on Eestis pidevalt arenenud. Koostöös selle ala spetsialistidega loodame nendest projektidest kasu. Kui elektri hind kallineb, tuleb pidevalt otsida teisi variante, mis oleks üldkulude kokkuhoidmisel vajalikud. Pikk ja väga valuliselt kulgenud vee- ja kanalisatsiooni projekt Antsla linnas on lõppenud.

Lisaprojekt, millega ehitati suurest projektist välja jäänud trassid, läks palju paremini, kuna ehitajateks oli Võrumaa firmad.

Projektidest lisavahendite taotlemine on olnud Antsla Vallavalitsuse üks prioriteete.

Projektide kirjutamisest vahendite saamiseni tuleb ära teha hulk tööd, tõestada, selgitada, aruanded esitada.

Sellega on Antsla Vallavalitsuse meeskond aastate jooksul hästi hakkama saanud.

Mälu värskendamiseks toome siinjuures tabeli aastate 2003-2011 saadud lisavahenditest ja Antsla valla avalikest objektidest, kuhu vahendeid kasutati.

Soovin kõikidele ilusat kevadet ja suve.