Näitusel osales Antsla Gümnaasiumist enamus õpilasi. Oli klasse, kes käis korduvalt näitusel ja proovis kõik sealsed võimalused läbi. Täideti töölehti, lahendati ristsõnu, mängiti, loeti ja tehti paaris- ning rühmatööd. Näitus on õpilaste jaoks üles ehitatud nii, et huvitav oli kõikidel õpilastel. Nooremad näituse külastajad omandasid teadmisi mängulistest eksponaatidest. Vahva oli otsida loomakodusid, aidata loomi neid varitsevatest ohtudest mööda. Omandada teadmisi looduskaitsealadest, näha kaitsealuseid loomi ja taimi.

Suuremate õpilaste jaoks olid stendidel lugemist rohkem. Lisaks looduskaitsealadele uuriti ka looduskaitsega seotud kuulsusi.

Kusagil ei olnud takistavat keeldu, et näituse eksponaate ei tohi puutuda. Näituselt saadi teadmisi, milleks loodust kaitsta, mida, keda ja kuidas looduses kaitsta ning kuidas looduses käituda. Kui stendidelt info loetud sai, mängiti looduskaitseteemalist põrandamängu. Selle eesmärk oli kinnistada teadmisi, mida näituselt koguti.

Eriti tore oli seda mängu mängida koos klassikollektiiviga või siis suuremate klasside õpilastega. Näiteks koos mängisid 6.a, 9.a ja 12.b klassi õpilased. Selline ühine tegutsemine annabki oma kooli tunde. Mängus oli oluline peale teadmiste ka õnn ja osavus, kuid võitjad olid siiski kõik, kes näitusel käisid.

Suur tänu kõikidele, kes organiseerisid sellise toreda rändnäituse meie kooli. Tunnid näitusesaalis olid kindlasti õpilastele huvitavad ja praktiline tegevus põnev.

Jaanuarikuus tutvustasime 3. klassidele elektri- ja magnetnähtusi. Füüsikaõpetaja viis läbi mõned tunnid käesoleval teemal.

Õpilased said kokku panna elektriskeeme ning katsetada magnetidega. Tagasiside oli igati positiivne.

18. aprillil toimub koolide vaheline looduseviktoriin " Tark looduses 2012" 7.-9. klassidele. Võistlemine on individuaalne ning veebipõhine. Täpsem info http://afyysika.onepagefree.com/. Ootame osalema kõiki õpilasi, kellel huvi looduse vastu. Parimatele on auhinnaks pääs kanuumatkale. Samalt kodulehelt leiab videode alt meie tegevuse kohta infot.