Algatuseks rääkisime aga hoopis maailma loomisest, sest Eesti Rahvusliku Folkloorinõukogu 2012. aasta teema on loomine. Vaatasime üheskoos äsjavalminud animafilmi maailma tekkimisest, mille regilaululise osa laulis sisse Sangaste kihelkonna regilauluansambel „Koidu Tähed", eeslauljaks Valga Muusikakooli rahvamuusika õpetaja Koidu Ahk.

Seejärel algas kontsert. Alustasime 8-10aastaste lastega, keda oli osalemas ka kõige rohkem. Igas järgmises vanuserühmas oli võrdselt neli lauljat, 19-26aastaste rühmas üks esineja. Saalis istus kolmeliikmeline žürii, kes tegi üsna ruttu ja üksmeelselt otsuse. Žüriisse kuulusid Sangastest sirgunud laulja Regina Salumäe, Tsirguliina Keskkooli muusikaõpetaja ja Tõlliste-Puka-Sangaste ühendkoori dirigent Margit Aigro-Siibak ning Kuldre Kooli lastepäevarühma „Sipsik" õppealajuhataja Kristina Absalon.

Võitjad olid aga kõik laululapsed, sest nemad laulsid ja nemad olid kohal, seetõttu ei olnud kaotada midagi, oli võimalus kogemuse ja teadmise võrra rikkamaks saada.

Sangaste-Puka-Palupera eelvoorust lähevad Valka lõppkontserdile:

III vanuserühmast (8-10a.) Kadi Prii Puka Keskkoolist, juhendaja Sille Lõõndre;

IV vanuserühmast (11-13.a) Janely Käärik Keeni Põhikoolist, juhendaja Kristina Minajev;

V vanuserühmast (14-15a) Kristiina Kingo Puka Keskkoolist, juhendaja Sille Lõõndre;

VI vanuserühmast (16-18a) Egle Praosk Keeni Põhikoolist, juhendaja Kristina Minajev.