Taotleja: Järva-Jaani vallavalitsus
Asukoht:
Järva-Jaani tehisjärve ääres, Järva Jaani Järvamaa
Põhjendus:
Järva-Jaani inimesed on väga aktiivsed ja armastavad sporti teha - 90% elanikest osaleb erinevate ringide ja treeningrühmade töös. Kahjuks on varju jäänud siiani võrkpall, kuna puudub hea võrkpalliväljak. Olemasolevad väljakud on ehitatud enam kui 15 aastat tagasi ja tänaseks oma aja ära elanud. Järva-Jaani vald asub Piibe mnt. ääres, mis on suvisel ajal alternatiivseks teeks Tallinna ja Tartu vahel. Kohalik vallavalitsus näeb vaeva puhkajate meelitamisel ja neile erinevate teenuste pakkumisel. Suvisel ajal käib Järva-Jaani tehisjärve ääres palju kaugemalt tulnud inimesi ning neilgi oleks mõnus võrkpalli mängida. Suvel plaanitakse koos kohaliku noortekeskusega esmakordselt läbi viia iga-mehe-turniir noortele.

Taotleja: Vinni Spordikompleks
Asukoht:
Vinni Spordikompleksi ning Vinni-Pajusti Gümnaasiumi vahelisel maa-alal, Vinni Lääne-Virumaa
Põhjendus:
Vinni ja Pajusti alevikes elab 1700 elanikku ja hetkel on puudu vaid võrkpalliväljak ning kohalikud on valmis ise kohale tassima liiva, et väljak veelgi parem tuleks. Väljakut oleks vaja ka ümbruskonna noortele, kes siiamaani pole välistingimustes spordiala nautida saanud. Lisaväärtuse asukoha valikul annab tõik, et väljakul saab Vinni-Pajusti Gümnaasiumi saab kevad- ja sügiskuudel kehalise kasvatuse tunde läbi viia. Lisaks sellele tagavad aktiivse kasutuse ka spordikompleksis treeninglaagris olijad ja see oleks neile hea vaheldus erialatreeningutele. Platsi on lubanud üritustega katta nii Vinni Spordiklubi Tammed kui ka kohalik külaliikumine Virumaa Lootus. Suvisel koolivaheajal või õhtusel ajal on kooli ja spordikompleksi ümbrus juba väljakujunenud kogunemiskohaks noortele, kes eelistavad oma aega sportlikult veeta. Samuti saavad Vinni Perekodu 40 kasvandikku seeläbi võimaluse uueks harrastuseks.

Taotleja: Sauga Vallavalitsus
Asukoht:
Sauga alevik, Sauga vald Pärnumaa
Põhjendus:
Sauga Valla Spordiklubi liikmed tegelevad aktiivselt võrkpalliga ja vallas elab rohkem kui 1 200 elanikku. Aastal 2012 mängivad Sauga valla sportlased Credit24 Rahvaliigas, samuti osalevad võistkonnad aktiivselt sõpruskohtumistel ja Pärnumaa MV sarjas. Kohalikud sooviksid jätkata suvisel ajal treeningutega kodu lähedal. Eelmisel aastal alustati liivaväljaku rajamist, aga korralikul ja reeglitele vastaval mänguväljakul puuduvad postid ning piirid. Võrkpalliplatsi planeeritav asukoht on juba sportimiseks välja kujunenud ning huvilistele ja harrastajatele teada koht, samuti asuvad läheduses korvpalli- ja jalgpalliplats.

Taotleja: MTÜ Kohila Võrkpalliklubi
Asukoht:
Kohila Gümnaasiumi tagavarastaadion, Kohila alev, Raplamaa
Põhjendus:
Kohilas asub Raplamaa suurimaid koole (üle 700 õpilase). Kohalikus spordihoones viib Kohila Võrkpalliklubi läbi treeninguid kõikidele vanuseklassidele. Võrkpalli mängitakse intensiivselt ka koolitundides. Kohilas elab palju täiskasvanuid inimesi, kes oskavad ja soovivad seda mängu vabas õhus mängida, kuid puudu on heas kohas olev välivõrkpalliväljak. Paik, kuhu plaanitakse väljaku rajada, on asukohalt väga soodne - alevi keskosas ning kooli ja spordikompleksi kõrval. Väljakust mõnesaja meetri kaugusel on korterelamute ning teisel pool individuaalelamute rajoon. Jõe ääres on populaarne promenaad- võimalus ühendada perepuhkust, isad-emad mängivad, vanaemad-vanaisad jalutavad lapselastega. Platsi rajamine toimuks Kohila Võrkpalliklubi eestvedamisel vabatahtlike abiga ja saaks ka kohe endale rakendust mitmete turniiride näol.

Taotleja: Maardu Gümnaasium
Asukoht:
Maardu Gümnaasiumi taastamisel staadion, Maardu, Harjumaa
Põhjendus:
Maardu linnas puudub hetkel võrkpalliväljak - selle rajamine aitaks avardada eelkõige noorte sportimisvõimalusi. Võrkpalliplatsi kasutajad saaksid olema kolme kohaliku kooli õpilased, aga ka kõik teised huvilised. Samuti annaks see võimaluse laiendada treeningute ning kohalike võistluste valikut. Plats asuks munitsipaalmaal ning selle rajamise ja korrashoiu eest hakkaks hoolt kandma kohalik omavalitsus koostöös Maardu Gümnaasiumiga. Oma panuse platsi rajamisse ja edaspidisesse korrashoidu on lubanud anda ka Maardu Õpilasmalev. Võrkpalliväljakut saaks rakendada koolide kehalise kasvatuse tundide mitmekesistamiseks sügiseti ja kevaditi, noortele võrkpallitreeningute korraldamiseks, koolinoorte ja töökollektiivide spartakiaadide laiendamiseks võrkpalliturniiri abil, samuti teiste võrkpalliürituste ja -võistluste korraldamiseks.

Taotleja: Tartu Forseliuse Gümnaasium
Asukoht:
Tartu Forseliuse Gümnaasiumi staadion, Tartu linn Tartumaa
Põhjendus:
Esmajärjekorras oleks vaja nii õpilastele, kooli töötajatele ja ka ümbruskonnas elavatele noortele mitmekesiseid sportimisvõimalusi. Sisetingimustes toimuvad Forseliuse gümnaasiumis õpilastele võrkpalli ringitunnid ning ka koolitöötajatel on oma treeninggrupp. Rannavolleplatsile plaanitakse vedada uus liiv ja edaspidi jääks väljak kooli hooldada. Platsi kasutaksid koolipere ja peale tunde saaks seal pallida kohalik rahvas. Tartu Forseliuse Gümnaasiumil on plaanis korraldada mitmeid turniire Tartumaa kooliõpilastele ja miks ka mitte teistele huvilistele.

Taotleja: MTÜ Tõrva Võrkpalliklubi
Asukoht:
Kungla, Põllu ja Kaarlimäe tänavate vahelisel haljasalal, Tõrva linn Valgamaa
Põhjendus:
Kungla haljasalal on võrguplats olnud juba 1990. aastate algusest. Tol ajal peeti väljakul ka Tõrva Võrkpalliklubi klubisiseseid pargivolleturniire. Tõrva Võrkpalliklubi on tänaseks pea 25 tegevusaasta jooksul õpetanud võrkpalli mängima ligikaudu 130 inimest. Kaarlimäe linnaosa, kus asub Kungla haljasala, on eramajade piirkond, kus on palju aktiivseid inimesi, kes meeleldi veedavad aega õhtuti üheskoos võrkpalli mängides. Sobilik murukattega plats on olemas, kuid inventar vajab uuendamist. Kui see lõplikult korda saab, soovitakse alustada avalike treeningutega.

Taotleja: August Kitzbergi nimeline Gümnaasium
Asukoht:
August Kitzbergi nimelise Gümnaasiumi staadioni kõrvalväljak, Karksi vald Viljandimaa
Põhjendus:
2012. aasta maikuus valmib kooli juures renoveeritud staadion, mille ehitamise käigus vana võrkpalli plats hävis. Projektis uut võrkpalliplatsi aga ei ole ja seetõttu puudub Karksi vallas võimalus suvel võrkpalli harrastada. Võrkpall on piirkonna üks populaarsetest spordialadest, mida harrastavad talveperioodil gümnaasiumi spordisaalis erinevas vanuses Karksi valla elanikud. Võrkpalliplatsi olemasolu suurendaks veelgi võrkpalli populaarsust. Noored saaksid võrkpalli mängida nii kehalise kasvatuse tundides kui ka vabal ajal. Kokku saaksid projektist kasu 3700 Karksi valla elanikku.

Taotleja: Jõhvi Spordikool
Asukoht:
Jõhvi Spordikooli staadion, Jõhvi linn Ida-Virumaa
Põhjendus:
Jõhvi Spordikoolis harrastatakse võrkpalli kahe treeneri käe all - Viktoria Golubkovitš ja Kersti Rajas. Treeningrühmades osaleb kokku 58 last. Spordikoolil soovib võrkpalliväljakut, kuna neil puudub plats, kus välitingimustes teenida ja võistelda. Võrkpall on Jõhvis populaarne ja on ka Jõhvi Gümnaasiumi ainekavas. Piirkonnas käib tõsine võrkpalli tegevus Aime Luuki juhtimisel Kaevanduste Spordiklubi ja Võrkpalliklubi VIRO eestvedamisel. Väljaku valmides on spordikoolil plaanis viia läbi lisaks treeningutele ka võistlusi ja turniire.

Taotleja: SK Torma Sport
Asukoht:
Koimula küla, Torma vald Jõgevamaa
Põhjendus:
15 aastat tagasi rajati Koimula külla võrkpalliplats. Kahjuks on vanad postid tänaseks läbi roostetanud ja vajavad välja vahetamist. Kuna nimetatud koht on muutunud populaarseks valla võrkpallurite seas ja samas külas on hulgaliselt mängijaid, siis oleks vajalik väljaku rekonstrueerimine. Väljaku eest on seni hoolitsenud ja jätkaks seda tegevust Aarne Neimann, kelle kinnistul asub väljak, ja Koimula küla seltsing. Võrkpalliväljaku kõrval asub Koimula kiigeplats, kuhu noored on harjunud koos käima. Üheks kooskäimise põhjuseks on ka võrkpall. Järgmisel aastal toimub Koimulas „Valla Volle" etapp ja oleks tore seda uuel väljakul korraldada, selle suve võrkpalliüritustest rääkimata.

Kõigil on võimalus anda oma soosikule poolthääl Credit24 Rahvaliiga Facebooki lehe ja Delfi Eesti Elu portaalis. Kaks rahva poolt enam poolthääli kogunud võrkpalliväljakut avalikustatakse 7. mail 2012. Iga võrkpalliväljaku saaja hooleks jääb platsi ettevalmistus, vahendite paigaldamine kui ka hilisem hooldus ja korrashoid.