1994. aasta mais erastas A.P. Moller-Maersk Group´i kuuluv Odense Steel Shipyard Ltd. Loksa Laevatehase AS-i. 16 aasta jooksul oli tehas linnaelanikele stabiilseks ja heaks tööandajaks. Suuresti "Papa Møller´i" kapitalile kuuluvast Loksa laevatehasest kujunes Loksa linnale abivalmis sotsiaalpartner. Ettevõte toetas tõhusalt linna haridusasutusi, kultuuri- ja sporditegevust, mille eest pälvis 2008. aasta kevadel Harjumaa Aasta Toetaja 2007 tiitli.

A.M. Mc-Kinney Møller oli tuntud filantroop. Tema perekonna kaks fondi, millede esimees Mærsk Mc-Kinney Møller oli kuni surmani, toetas nii kohalikke kui rahvusvahelisi projekte. 25. jaanuaril 2008 eraldas A.P. Møller Sotsiaalfond Loksa Lasteaia renoveerimiseks 2,4 miljonit Taani krooni. A.M. Mc-Kinney Møller andis toetussummale isikliku nõusoleku. Lasteaia remont algab lähipäevil.

5. veebruaril 2009. a  nimetas Loksa Linnavolikogu  Arnold Mærsk Mc-Kinney Møller´i Loksa linna aukodanikuks.

Arnold Mærsk Mc-Kinney Møller elas pika ja sündmusterohke elu, jättes tähelepanuväärse jälje 20. sajandi maailma laevandusse, oma rahvuskaaslaste, sõprade ja loksalaste südameisse.

Loksa Linnavolikogu ja Loksa Linnavalitsus mälestavad Suurt Taanlast ja avaldavad sügavat kaastunnet  Arnold Mærsk Mc-Kinney Møller´i omastele valusa kaotuse puhul.