Nagu peo algusele kohane, alustati Aleks Raja tantsuga "Pidu hakkab", millele järgnevalt andis Luule Lehemets väikese ülevaate Anna Raudkatsi elust. Raudkatsi elukäiku jälgides peab tõdema, et tegu oli ühe sitke ja rahvatantsule sügavalt pühendunud naisterahvaga, kes oli lisaks tantsude õpetamisele ka turnimise spetsialist.

Turnimiseks nimetati ju esimese vabariigi ajal võimlemist, mida võis sõna praeguses tähenduses tegelikult Torma Rahvapeol ka näha.

Rahvatantsijatest osalesid nais- ja segarühmad üle maakonna: Pala segarühm, Palamuse Tootsid-Teeled, Reola segarühm, Torma naisrühm, Sadala naisrühm "Tantsulust". Lisaks sellele esines Sadala segakoor "Sõbrahing", kelle siiras ja vahetu esitus kahtlemata peole lisavürtsi andis.

Rahvatantsurühmade oskuslikult kokku seatud programm, nende maitsekas vaheldumine ja väga erinevat laadi tantsud muutsid peo nii osalejatele kui publikule mõnevõrra põnevamaks vaid valla esinejaid kaasavatest üritustest. Tore oli siinkirjutajal näha, et rahvatantsunumbrite esitamiseks kasutati ka värsket ja uut eesti muusikat. Nii näiteks kõlas Orelipoisi "Valss", mille saatel esitas tantsu Reola segarühm. Visuaalselt nauditav oli ka Pala segarühma etteaste.

Lisaks traditsioonilistele rahvatantsudele üllatas Torma naisrühm ka Tanel Padari ja Sun'i muusika saatel temperamentse etteastega, mille lõpus mitu peadpööritavat püramiidi püstitati. Hoogne ja kaasakiskuv oli ka Sadala rühma "Tantsulust" etteaste.

Õhtu lõpetuseks mängis kõigile rahvatantsijatele ja ka teistele uudistajatele kandlemees Sander Karu ansamblist SimmaniDuo.

Õhtupoolik kujunes meeleolukaks ja rahvatantsijad just üleliia vara minema ei kiirustanud.

See kõik andis tunnistust, et tegu oli ühe mõnusa ja meeldejääva peoga.

Soovime tegijatele jõudu ja jaksu Torma VIII rahvapeo korraldamisel järgmisel aastal!