Reede, 24. veebruar oli meie riigi 94. sünnipäev. Hommikul kell 7.34 toimus rahvuslipu heiskamine ja üle küla kõlas Eesti lipu lugu. Hommikusöögi järel sõidutasid bussid meid Kamarisse, kus on traditsiooniks korraldada 24. veebruaril suusavõistlus. Kõike seda korraldab Kamari Külaselts eesotsas külavanema Indrek Eensaluga. Võisteldakse nii individuaalselt kui võistkonniti. Ilm ja suusarajad oli võistluseks suurepärased ning paljutõotavad. Et lapsi veelgi motiveerida ja innustada, siis ei peljanud allakirjutanugi rada läbi sõita, seda küll võistluseväliselt. Kokkuvõtteid tehes oli meie rühmal põhjust rõõmustada. Oma vanusegrupis saavutasid: Carmen Kattel I koha, Kris Urvik III koha, Mariliis Raud II koha, Andri Väits II koha. Võistkondlikus teatesuusatamises nii tüdrukute kui poiste arvestuses tuli Torma rühmale Kamari laste järel tubli teine koht. Kamari Külaseltsi kokkade keedetud maitsev supp oli värskes õhus süües eriti hea. Tagasi ööbimiskohas tehti veel viimaseid ettevalmistusi õhtuseks Eestimaa sünnipäeva tähistamiseks. Vahepeal oli võimalus ka lauamänge mängida. Õhtusöögi järel esinesid kõik rühmad etteastega, mille pealkiri oli "Üks mõnus sünnipäevanali". Peale selle toimus viktoriin ning lõpuks toodi tort. Õhtu lõputundidel said lapsed laulda karaoket, tantsida diskol. Ja oligi aeg viimase päeva tegevusteks. Peale hommikusööki toimusid mitmete võistluste finaalid, lõuna järel oli aeg valmistuda lõputseremooniaks. Kuidas siis Torma rühmal seekord läks? Lauatennises saavutasid Danno Nool I koha, Viljo Kalm III koha, õed Mariliis ja Margit Raud vastavalt I ja II koha. Kabes sai Andri Väits I koha, Janely Linno jõudis finaalis IV kohale. Viktoriinis saavutasid nii tüdrukud kui poisid I koha, takistusribas tulid poisid II kohale. Ja siis kõige-kõige......

Laagris selgitati võistlusi läbides välja sportlikum rühm nii kodutütarde kui noorkotkaste arvestuses. Üldkokkuvõttes tulid selleaastase talvelaagri sportlikuma rühma tiitlile mõlemas arvestuses Torma tüdrukud ja poisid.

Kiitus ja tänu tublidele lastele osalemise eest! Suusavõistlusel on tähtis iseenda panus aga oluline on ka korralik suusavarustus. Tänan siinjuures õpetaja Enda Kalmu. Ja siiralt hea meel oli teada saada, et Torma koolil oli meie laagrile järgneval nädalal kohtumine suusataja Jaak Maega. See oli omamoodi väike kingitus neilegi, kes olid laagris edukalt suusatanud.

22.-24. märtsini toimus kodutütarde ja noorkotkaste laululaager Tallinnas. Meie rühmast osalesid Liisa Lääne, Janely Linno, Margit Raud, Malle-Mari Läänesaar. Kahel päeval toimusid lauluproovid ja valmistuti viimasel päeval ehk laupäeval toimunud suureks kontserdiks, mis toimus Estonia kontserdisaalis. Ka meie Jõgeva ringkonna esindus tuli kontserti kuulama, teiste seas Janet Saia ja Leanika Kruutmann meie rühmast. Külastati ka botaanikaaeda. Tänan Jõgeva ringkonna esinduses olnud noortejuhte ja instruktor Olga Jürmat, kes ka Torma lapsed oma hoole alla võtsid. Ees ootab laskejooksuvõistlus Kamaris ja peagi on käes ka iga-aastane ja kauaoodatud maakonna luurevõistlus.