Zoja ja Aleksei kodu on väga hubane. Omal käel ning väikese kaasabiga on Zoja ja Aleksei loonud kodu just selliseks, et neil endil seal hea olla oleks. Sel ajal, kui Zoja näitas meile seina peal olevaid pilte Leningradist, lastest ja lastelastest, silmitses Aleksei meie poolt kingitud lille ning lausus naeratades: " Nüüd saan ma aru - Zoja on lilleke ja mina olen see liblikas siin lille peal!".

Zoja ja Aleksei kohtusid õhtukoolis, kuhu Zoja läks õppima kuna olemasolev haridus ei lubanud tehnikumi astuda. Zoja ja Aleksei abiellusid 10. aprillil 1952. a. Aleksei oli siis 24- ja Zoja 21- aastane. Abielu registreeriti Tallinna perekonnaseisubüroos, mis asus Pikal tänaval. Pulmapäev on Zojal väga hästi meeles. Ta kandis rukkilillesinist kleiti ja Aleksei madrusevormi. Tunnistajateks olid Zoja sõbrannad, kes kinkisid neile tagasihoidliku kimbu valgeid levkoisid. Perekonnaseisubüroost suunduti edasi pildistaja juurde ning pärast seda läkitasid nad Aleksei vanematele telegrammi. Zoja ja Aleksei mäletavad hästi, et tollel päeval oli Tallinnas suurepärane ilm: päike paistis, igal pool sulas lumi ja voolasid ojakesed. Nad jalutasid Vanalinna tänavatel, naersid, hoidsid üksteist ja mööduvad inimesed naeratasid neile. Pulmapidu peeti tagasihoidlikult aprilli lõpus.

Koguks eluks jääb neile meelde õhtukooli 10. klassi lõpupidu. Peale kooli läks Aleksei mereväkke, kuid 1952. aasta juulis andis laeva kapten Alekseile 10-päevase mitteametliku puhkuse ning nad sõitsid Zojaga Ukrainasse Aleksei vanemate juurde. Zoja vanemad elasid tollel ajal Leningradis. Aleksei vabanes teenistusest september 1952 ning alustas õpinguid Tallinna tehnikumis. Zoja töötas leivatehase laboris juhtival kohal.

1953. aastal sündis Zojal ja Alekseil poeg ning 1959. aastal tütar. 1960. aastal sõitis Zoja lastega Tallinnast Kohtla-Järvele Aleksei juurde, kes töötas kaevanduses.

Nad mõlemad töötasid juhtivatel ametikohtadel - Aleksei Eesti Põlevkivi ühingus ja Zoja Kohtla-Järve Kaubandusvalitsuses. Tööstaaži on neil kahepeale üle 80 aasta.

Zoja näitas meile albumit, mille ta ise 50. pulma-aastapäevaks kokku pani. Album kajastab nende 50- aastast kooselu ehk nagu Zoja ise ütleb - nende armastuslugu. Sinna albumisse on Zoja kirja pannud peamised sündmused koos fotode ja muu illustreeriva materjaliga. Albumist võib leida pulmaaastapäeva menüüsid ja ka kuivatatud õielehti. Kokkupandud album on väga omapärane ja huvitav. 60. pulma-aastapäevaks paneb Zoja kokku uue albumi, mis kajastab nende elu ajavahemikus 10.04.2002-10.04.2012.

Kokkuvõtteks oma 60 aastat kestnud kogemusrikkast abielust soovivad Aleksei ja Zoja noortele peredele järgnevat:
-hoidke üksteist
-olge alati heatahtlikud oma vanemate vastu
-pühendage lastele rohkem tähelepanu kui endale

Soovime Zojale ja Alekseile edaspidiseks tugevat tervist ja rõõmu igasse päeva.