Projektiga "Kiusamisest vaba lasteaed" liitusid Eestis esimesed lasteaiad 2010. aastal. Kokku on vabariigis 53 lasteaeda, kes lillade karukestega karukoosolekuid peavad, aastaiks 2013-2014 on kavandatud projekti laienemine üle Eesti. Kaugemas tulevikus peaks projekt laienema algklassidesse. Selle abil peaksid kasvama tähelepanelikud, hoolivad, julged ja kiusamist ennetavad lapsed.
Aruküla on esimene

Harjumaal on Aruküla lasteaed Rukkilill kiusamisvastase projekti pilootlasteaed, projektiga on ühinenud 3-4-aastaste ja 5-6-aastaste rühm. Aruküla lasteaias on põhisuundadeks tervisedendus, tundekasvatus ning kodukoha kultuur ja loodus. "See kõik kokku moodustabki väärtuskasvatuse," räägib õppealajuhataja Piia Otti.

Väikese sõbra, karukese, sai iga laps. Kord nädalas toimub karukoosolek. "Koosoleku saab ka kohe kokku kutsuda, kui midagi on juhtunud, ja asjad sirgeks rääkida - karud omavahel," sõnab Piia Otti. Kuna lastel sageli on otse raske rääkida, saab laps murest rääkida karule ja teised arvamust avaldada. Karu on väikesele lapsele vahendajaks, et kirjeldada muret või tundeid.

Loe pikemalt Harju Elust.