Lasteaed asub puithoones, mis on kohandatud lasteaiaks. 1994 aasta augustist suleti lasteaed toonase volikogu otsusega, vaatamata sellele, et lasteaias oli hetkel 35 last. Vajadus lasteaia järgi oli suur ja sellest tingituna avasid lapsevanemad omal initsiatiivil maja ühes pooles laste hoiurühma ja teises pooles tegutses kultuurijuht.

Ametlikult avati lasteaed uuesti volikogu otsusega 09. juunil, 1997 a. Lasteaed alustas uuesti praktiliselt tühjast kohast. Aja jooksul on lasteaia ruume tasapisi remonditud ja see on jätkuv vajadus ka edaspidiseks. Ilusaid ja helgeid ruume mängimiseks ja õppimiseks väärib iga laps.

Uue kuue sai lasteaia maja 1994 aastal kui renoveeriti hoone välisvooder, vahetati aknad ja uksed.

Risti valla 20 juubeliaastal möödub lasteaia taasavamisest 15 aastat.

Lasteaias töötab kaks rühma - sõimerühm „Kallid" ja liitrühm „Tähetäpsid". Kokku käib lasteaias 33 last. Laste arv rühmades on püsinud aastate lõikes keskmiselt 32-33 last, sest riiklikud nõuded ja normid on piiritlenud laste arvu rühmades. Lasteaias töötab 7 inimest. 15 aasta jooksul on lasteaias käinud 175 last.

Traditsioonid on meil au sees. Alates 2000 aastast on kõik lasteaia lõpetanud „lennud" istutanud õuealale oma puu. See on traditsioon ja lastepoolne tänuavaldus, sest „juured" jäävad siia.

Aastate jooksul on tekkinud veel traditsioone - näiteks oleme alates 1998 aastast käinud igal aastal lasteaia tantsurühmaga Haapsalus tantsu- ja laulupidudel tantsimas ja oma väikest valda ja lasteaeda esindamas. Lastele korraldatakse ekskursioonid, pereõhtud, mänguõhtud, teatri külastused, peod jne. Meie üks rikkusi on looduslähedus, mida kasutame palju õppe- ja kasvatustegevustes (matkad, uurimisretked jne)

Lasteaias on alati töötanud tublid ja südamega tööd tegevad inimesed, kes loovad hea mikrokliima ja positiivse õhkkonna. Terved ja rõõmsad lapsed on need kes annavad meile energiat ja jõudu. Hea meel on selle üle, et lapsed, kes lasteaiast läinud - tulevad ikka aeg-ajalt lasteaiast läbi ja räägivad, kuidas neil läheb ning meenutavad vanu aegu. Vahel on arvatud, et töö lastega on raske, siis ütleme - ära sisenda endale, et töö on raske. Kui sellest koguaeg räägid ja mõtled, siis on kõik tööd rasked.

Aastate jooksul on meid aidanud ja toetanud paljud erinevad firmad, ettevõtted, eraisikud. Suured tänud neile! Samuti on meil vedanud aastate läbi hoolekogudega. Alati on hoolekogu liikmed olnud abivalmis ja lasteaeda toetavad.

Valla 20 juubeliaastal soovime, et lasteaial läheks ikka toredamini, paremini, et siin oleks meie lastel hea olla! Head juubeliaastat kõikidele valla inimestele - nii suurtele kui väikestele!