Kohe päev hiljem osalesime Põlvamaa talimängudel korvpallis. Kuna ühe vanusega poisse on meil palju ja kõik ühte võistkonda ei mahtunud, laenasime osa kossupoisse Kaitseliidule ja Tilsile.

Mängud läksid enam-vähem meie poiste juhtimisel. Finaalis tekkis küll mõte, et kui nüüd Kaitseliitu esindav meie poiste võistkond võidab Känguru esindavaid poisse, on väga kehvasti. Seekord tuli 1. koht kindlalt Kängurule ja meie poiste poolt välja mängitud 2. koht Kaitseliidule.

Nädala lõpus osalesime Laiusel toimunud Contra Cup turniiril. Esialgne pilt kuigi julgustav ei olnud. Jälle kõigis võistkondades pikad sees ja ka palju vahetusi. Meie seekord seitsmekesi.

Kuna pidin olude sunnil ka ise mängima, hakkasime kohe kiirelt vahetustega pihta. Ei olnud nii hull midagi. Esimese mängu mängisime Simunaga. I poolaja järvel veel juhtisime, kuid neljandal veerandil vajus rünnak ära. Ega me üksteisest eriti aru ka ei saanud. Kuid mingi mängutunnetuse saime kätte.

Teine mäng vana rivaali Imaverega. Ette oli teada, et on kiired ja viskavad kolme. Oleme nendega aastaid madistanud. Seekord suutsime oma peale suruda, kaitses saime pika eest palli kätte ja mäng läks meie kasuks.

Kohe järgi tuli viimane mäng Laiusega, kuid neile me vastu ei suutnud hakata. Olen selle turniiriga väga rahul, kuna sain üle aastate ka ise korralikult mängida. Väga hea tunne oli. Tulemuseks 3. koht.

Jälle paar päeva vahet ja uued mängud. Meie koolis toimusid Põlvamaa 6.-9. klasside tütarlaste korvpalli meistrivõistlused. Algul oli end kirja pannud seitse võistkonda, kuid viimasel hetkel Räpina loobus. Vastse-Kuuste ja Krootuse panid välja kaks võistkonda. Kuigi mõlemate koolide teised võistkonnad koosnesid põhiliselt 4.-5. klassi tüdrukutest, ei olnud nad kerged vastased mitte kellelegi. Mõlematel võistkondadel olid mänguisu ja võitlusvaim nii suured, et võidud poleks tulemata jäänud, kui vaid pikkust rohkem oleks olnud. 5.-6. koha mängus said nooremad omavahel kokku ja võitja selgus alles pingelise mängu lõpuminutitel. Seekord oli õnn meie poolel ja 2. võistkonna tulemuseks 5. koht.

Meeste võistkonnal nii hästi ei läinud, tulemuseks 9. koht. Sama saatus tabas meid bowling'us, kuid seal oli osalemisrõõm juba olulisem kui tulemus ise. Mängijate tabamused kõikusid ühest äärest teise. Ainult paar võistkonda suutsid stabiilseid viskeid sooritada ja nende tulemused olid teistest peajagu üle.

Vastse-Kuuste Kooli 1. võistkond oli ettearvatavalt kõigist peajagu üle. Kuid iga mängu alguse oskasid tüdrukud mulle pingeliseks teha. Kui vastane ei osanud põrgatada, ei osanud järsku ka meie, ei tabanud vastane korvi, ei tabanud ka meie. Iga aasta on tüdrukud mind suutnud korralikult lihtsate mängude puterdamisega ehmatada. Muidugi saime asjad korda ja mängu käima. Kõik võidud tulid ka korralike 20-30-punktiliste vahedega. Tulemuseks 1. koht.