. Teenäitajateks olid talle Hiiumaa muuseumi direktor Urmas Selirand ja peavarahoidja Helgi Põllo. Selirand ütles, et teda häirib teatri- ja muusikamuuseumi (TMM) direktori Ülle Reimetsa tehtud kriitika memoriaalmuuseumis asuvate pillide halva seisukorra kohta. Selgub, et Tobiase muuseumi hoonet polegi kunagi köetud selle tegelikus tähenduses.

Aastast 1973, mil memoriaalmuuseum avati kuni aastani 2000 maja ei köetud üldse. Siis laskis Selirand üles panna kaks elektriradiaatorit, mis olid seatud sügisel-talvel ruumides viiekraadist temperatuuri hoidma. Vastates küsimusele, mis saab muuseumist edasi, viitas direktor et muuseum otsib koostööpartnerit, kes oleks huvitatud muuseumi filiaalide rendilevõtmisest.

Kunila küsis, mida sellises muuseumis üldse on välja rentida: "See ei ole ju äriprojekt - siia on vaja raha sisse panna ja seda ei teeni tagasi." Kunila leidis, et isegi kui hoone saaks lähiajal remonditud, ei lahendaks see veel kogu probleemi. Ka ühe inimese töölevõtmisest ei piisa. "Mina lahendaks seda komplekssemalt ja majamuuseum on vaid osa sellest. Tobiase teema arendamisele peaks pühenduma terve Hiiumaa, mitte ainult see koht siin - ja suund peaks olema Tobiase fenomeni teadvustamisele ja rakendamisele kogu Hiiumaa huvides," ütles Kunila. Konkreetseid lahendusi ta veel välja käia ei osanud, kuid lubas sel teemal kindlasti rääkida kultuuriminister Rein Langiga.