2008. aastal oli valla eelarves teedele  raha 325.585 eurot,millest  riigi osa oli 134.105 eurot  . Sellel aastal on eelarves teedele 294.600 eurot ,millest riigi osa on 56.640 eurot..Kulud teedele on eelarves viimastel aastatel vähenenud ca 10%, riigilt saadav toetus kohalikele teedele on vähenenud 2,4 korda. Kahjuks tuleb  arvestada   veel ka   hinnatõusudega ja  me saame  teehooldusi  teha   veelgi vähem kui eelmistel aastatel.

Sellel kevadel ei ole üksnes Järve tee halvas seisus, vaid ka kõik ülejäänud. Selline olukord on tingitud eelmise aasta vihmasest sügisest, kus enne külmasid ei olnud võimalik enam teid hooldada.

Kevadel alustatkse eelkõige  nende teede hooldamist ,kus liiklus tihedam ja tee kehvemas olukorras.  Kõigi valla teede hööveldamisele  kulub  kevadel aega kaks nädalat.

Selleks, et tee peale hööveldamist kauem korras püsiks,saame me kõik ise kaasa aidata.. Paaril  hööveldamisjärgsel päeval tuleks  sõita väiksema kiirusega.,et lahtist kruusa tee pealt minema ei pühiks.Paraku pole harvad juhud,kus peale hööveldust on kurvides vaod järgi.Samuti ei peeta kinni kiirusepiirangutest.

Palju pahandab inimesi ka see, et nad maksavad makse, kuid ei saa teenuseid soovitud mahus ja tasemel

Tulumaksu laekub vallale töötaja brutopalgast 11,4%. Kui võtta keskmiseks töötaja brutopalgaks kuus  800 eurot,laekub sellest vallale 91 eurot kuus.

Suur osa valla eelarvest kulub haridusele ja kultuurile.Lasteaiakohamaks on valla lateaedades keskmiselt 251 eurot, millest lapsevanem tasub kõigest 22,37 eurot.

Linnale tuleb tasuda kuus huvikooli eest lapse kohta 27,05 eurot, spordikooli eest 39,16 eurot, muusikakooli eest 132,87 eurot

Valla koolides õpib 160 last.Väljaspool valda õpib põhikoolides 140 last, kelle eest peab vald maksma kuus 69 eurot. Lisaks kohamaksule,  mida peame maksma, jääme ilma ka nende õpilaste nõndanimetatud pearahast(ca 850 eurot õpilase kohta aastas), mis aitaks meie endi koolide ja ühtlasi ka valla rahalist seisu tunduvalt parandada.

Tänan valla elanikke mõistva suhtumise eest ja loodan , et mõneligi  rahulolematule valla kodanikule aitas eelolev artikkel tuua selguse, kuhu ja millises ulatuses kasutatakse maksumaksja raha.

Iga ettepanek,mis aitaks vallas elu edasi viia ja paremaks muuta, on alati teretulnud.

Soovin kõikidele ilusat kevadet!