Riia lennujaamas registreerisime end lennukile. Kui olime oma värava üles otsinud, kust lennuk lendab Varssavisse, läksime sööma, sest hommikusöögist oli palju aega möödas. Peale seda oli aeg minna värava juurde, kust buss meid lennuki peale viis.

Lennuk oli väike. Sellel oli propelleritega mootor ja ainult 50 kohta. Mina sain õnneks akna alla istuda, sest kedagi ei olnud minu kõrval. Õhkutõusmise ajal närisin nätsu, aga see ei aidanud eriti ja ma panin kõrvad kinni. Õhus olles nägime üle pika aja päikest. Lend kestis üle tunni.

Varssavi lennujaamas oli meil peaaegu tund aega ootamist. Käisime poodides, et aega viita. Paar minutit enne meie lennu väljumist ilmus värava juurde ekraanile kiri, et meie lend Katowicesse on tühistatud, siis läksime kähku infopunkti küsima, mida teha.

Infopunktis öeldi, et tehniline viga ning meile anti teised piletid Krakovi lennuki peale. Krakovis ootas meid buss, mis viis meid Katowice lennujaama. Lennujaamas ootas meid minu vastuvõtja pereisa Damian ja tema õde.

Katowice lennujaamast sõitsime hotelli juurde, kus direktor ja õpetaja Ene pidid ööbima. Mina sõitsin edasi oma uude koju, seal ootas meid Kamil, tema väike vend Adam ja pereema. Neil oli söök valmis tehtud ja võisin sööma hakata. Peale sööki sain mängida PlayStation 3-ga. Mul oli oma tuba ja suur voodi.

Maa all

17. jaanuaril oli mul äratus umbes kell 8.15 hommikul. Meil jäi nii palju aega, et saime veel enne kooliminekut PS 3-ga mängida. Kooli läksime autoga.

Kool oli vana. Seal oli ainult kuus klassi ja lasteaed. Koolis olid meil erinevates klassides tunnid. Meil oli ajalootund ja kunstitund. Tunnid lõppesid kell 2 päeval. Peale kooli tuli meile autoga vastu Kamil'i ema. Õhtul läksime bowlingusse. Ma polnud pikka aega bowlingut mänginud, aga võitsin esimese ringi, teise ringi võitis Damian. Mängisime ka kolmanda ringi, aga siis sai aeg otsa. Kodus  jälle sõime ja mängisime PS 3-ga. Mängisin Grand Turismo 5 ja Damian ütles mulle, et ma olen väga osav.

18. jaanuaril, kolmapäeval, oli hommikune äratus kell 6.15, sest pidime minema Krakovisse. Sinna läksime kooli juurest bussiga. Buss väljus natuke peale kella 7. Krakovisse sõitsime umbes tund aega, linnas käisime kõigepealt kirikutes. Kirikud olid väga suured ja üle kullatud.

Peale kirikutes käimist oli vaba aeg. Mina, õpetaja Ene ja direktor läksime kõigepealt sööma. Kui vaba aeg läbi oli, läksime bussi tagasi ja sõitsime soolakaevandustesse, sinna jõudmiseks pidime laskuma 360 trepiastet maa alla.

Maa all oli väga palav. Meil lubati seintelt soola võtta. Mina ja direktor võtsime soola ühe toestuslaua pealt, sest sealt sai seda hästi kätte. Soolakaevanduses oli ka üks suur kirik. See oli 100 meetri sügavusel ja seal käis kirikutegevus: laulatused, teenistused, kontserdid. Soolakaevanduses olime üle kahe tunni, nägime veel poode, söögikohti, peosaale. Tagasi koju jõudsime umbes kell pool üheksa õhtul.

19. jaanuaril oli meil koolis kaks tundi. Esimeses tunnis rääkisime Euroopa Liidust. Teises tunnis tegime taignast ingleid. Tunnid lõppesid kell kaksteist. Kodus mängisime PS 3-ga ja piljardit. Õhtul läksime suurde kinno, aga seal sai ka muud teha. Õhtul mängisin ma viimast korda PS3-ga.

20. jaanuaril oli mul äratus kell 6 hommikul, sest pidime veel lennujaama sõitma. Kodus jätsin perega hüvasti. Lennujaama sõitsime umbes 40 minutit, jätsime Damianiga hüvasti. Kui oli aeg, võtsime piletid ja läksime läbi turvaväravate. Katowice lennujaamast sõitsime Varssavisse ja sealt Riiga. Riias sõime, läksime auto juurde ja hakkasime kodu poole sõitma.

See reis Poola oli väga muljeterohke, sain uusi sõpru juurde, nägin Poola kooli ja teiste maade noori, kes meie ühisprojektis osalevad. Tundsin heameelt, et oskan suhelda inglise keeles.