Erivajadusega lapsel või pensioniealisel puudega isikul tuleb lisaks puuet tõendavale dokumendile esitada veel pere- või eriarstiteatis, mis tõendab, et lapsel või pensioniealisel isikul on liikumisvõi nägemisfunktsioonihäire vähemalt keskmise puuderaskusastme tasemel.

Ajutise liikumis- või nägemisfunktsiooni kõrvalekaldega isikudpeavad esitama pere- või eriarstiteatise ajutise liikumisfunktsiooni kõrvalekalde kohta, mis tingibabivahendi kasutamist või ajutise nägemisfunktsiooni kõrvalekalde kohta.

Parkimiskaart antakse välja puuet tõendavale dokumendile märgitud puude raskusastme kehtivuse perioodiks, kuid mitte kauemaks kui 5 aastaks.

Ajutise liikumis- või nägemisfunktsiooni kõrvalekalde korral antakse parkimiskaart välja funktsiooni kõrvalekalde tõenäolise möödumise perioodiks, kuidmitte kauemaks kui 6 kuuks.

Parkimiskaart väljastatakse õigustatud isikule, mitte sõidukileja seega on parkimiskaardi kasutamine isikupõhine ning lubatud ainult juhul, kui tegemist on parkimiskaardi saanud isikuga seotud sõitude ja parkimisega.

Parkimiskaarti liikumis- või nägemispuudega piiratud teovõimega isikule võib taotleda tema seaduslik esindaja

Vana kujundusega parkimiskaardid kehtivad kuni parkimiskaardile märgitud tähtaja möödumiseni.

Parkimiskaart antakse isikule tasuta.