Kuid planeeritud tähtsamad võistlused said ikkagi peetud. Midagi lükati edasi, aga toimus tagantjärele. Seepärast oligi suusapoistel märtsikuu väga tihe võistlemine. Igal nädalal pidi kusagile sõitma ja vahel ka mitu korda. Kõiki tulemusi ma loetlema ei hakka, aga mõni olulisem moment. Poisid, kes usinalt treeningutel käivad näitasid sel talvel ka korralikku arengut. Paranesid kohad ja kaotusprotsent võitjale võrreldes eelmise hooajaga. Kui eelmisel aastal sai Kaarel Karri noorte suusasarjas viie parema sekka ühel korral, siis seekord on ette näidata teine koht napi allajäämisega võitjale ja ülejäänud neljandad kohad. Suure sammu astus edasi ka Koit Kõrgnurm, kes eelmise hooaja parimale (19. koht) ei jäänud alla kordagi. Suvel tõsiselt treeninud Simo Jaanipere alustas hooaega paljulubavalt, saavutades klassikatehnikas 11. ja 16. koha kuid hooaja lõpp enam nii hoogne ei olnud. Areng on aga märgatav, kaotus võitjale on tublisti kahanenud.

Teised poisid, Madis Kuslap, Andre Kaljumäe, Karl-Joosep Karp ja Rico Jaanipere nii pikka sammu arengus ei astunud, aga edasiminek oli neil kõikidel nähtav.

Aprilli algul, kui Eestis juba suusalund nappis, sõitsime Lapimaale võistlema. Sattusime imelisse Põhjamaa talve, kus öösel oli külma ligi 20 kraadi, aga päevad päikesepaistelised ja soojad. Suusalund oli ka vast meetrijagu. Tõeline nauding sellele, kes suusatamisest ja talvest lugu peab.

Võistlused olid neljal päeval erinevates linnades. Hommikul võistluspaika ja õhtul tagasi. Kuna võistlusklasse oli palju, alates 8 aastastest ja lõpetades veteranidega vanuses 55 ja rohkem, siis kulus startideks tõesti 6 tunni ringis. Osales 9 riigi sportlaseid. Esindatud olid ka Jaapan ja USA.

Meie poistest tegi tublit sõitu Kaarel Karri, kes oli igal päeval auhinnatavate hulgas. Kohad 4.,4.,4. ja 5. Seal kutsutakse autasustamisele 6 parimat. Ühe õnnestunud sõidu tegi ka Janari Rajas, kes oli kolmandal etapil viies. Võistlustules olid veel Madis, Koit, Andre ja Karl-Joosep.

Olen ikka uskunud, et järjepidevus viib edasi. Kui poistel jätkub südikust trennis käia ja seal õppida ning pingutada, küllap kuulete veel nende tublidest suusasõitudest.