Alles sügisel rõõmustas klaveriõpilane Nazar Altorv meid suurepärase saavutusega: TMKK Liszti konkursi II koht. 26. märtsil oli jällegi põhjust tema üle uhke olla. Ivangorodi Muusikakoolis toimus ansamblite festival. Seal saavutas Nazar koos Kohtla-Järve Kunstide Kooli õpilaste Roman Jarošenko (viiul) ja Valeri Trahhatšjoviga (klarnet) lausa kaks esimest kohta. Konkursile lisas kindlasti kaalu, et žüriiliikmed olid kutsutud kuulsast Peterburi Maria teatrist, kelle asjatundlikkuses ei ole võimalik kahelda. Õnnitleme õpetaja Viia Igaunist ja Nazari väärika saavutuse puhul! Nazar võttis osa 14.-16. aprillil ka vabariiklikust pianistide konkursist H. Elleri nimelises Muusikakoolis Tartus, kus pääses edasi II vooru. Arvestades väga tugevat konkurentsi, oli II vooru pääsemine samuti väga tubli tulemus.

14.märtsil toimus gümnaasiumi aulas juba traditsiooniks kujunenud muusikaõhtu. Viis aastat tagasi sai muusikaõhtu ellu kutsutud just selleks, et oleks üks sündmus, kus kõik lapsed saaksid esineda - nii oleks vanematel vähemalt kord aastas võimalus oma last esinemas näha. Sel korral oli aga publikuhuvi ootamatult tagasihoidlik, kuigi lapsed esinesid kenasti ja hulk huvitavaid palu oli ära õpitud. Võibolla on selline kontsert end ammendanud. Lapsevanem Lilian Karp käis välja hea idee - kontsert, kus esinevad koos lapsed ja vanemad. Meie lastevanemate hulgas on märkimisväärselt palju neid, kes ise ka pilli mängivad. Järgmisel aastal on plaanis muusikaõhtul selliste kooslustega katsetada. Head vanemad, hakake palu valima! Loomulikult ei ole ülesastumine kohustuslik, aga miks mitte võimalusest kinni hakata ja koos lapsega mõni lugu selgeks harjutada. Võib ka õedvennad kampa võtta - kes teab, millised uhked pereansamblid nii alguse võiks saada!

Märtsis alustas õpetaja Ave Jäägeri juhendamisel tegevust mudilaste mänguring. Idee pakkus välja sotsiaaltöötaja Egle Juuse, kes leidis, et meie koolis ja meie õpetajate kompetentsiga võiks arendavat tegevust pakkuda ka koolieelikutele. Nüüd kogunevadki neljapäeviti tantsuklassi üheksa mudilast koos vanematega. Tunnis mängivad-tantsivad lapsed ja vanemad koos. Kaasaegne elu pakub tihti liigagi vähe võimalust oma lastega koos olemiseks - paljukest seda aega on, mis tööst, lasteaiast ja magamisest üle jääb, natuke hommikul ja õhtul ja eks seda vähestki tuleb jagada kodutööde ja telekaga. Nii on mudilaste mänguring ühtlasi 45 minutit kvaliteetaega oma lapsega. Tantsu õppimist klassikalises tähenduses (kindlad sammud, tantsujoonised jne) ei toimu, see nõuaks vanuseliselt ja motivatsioonilt homogeensemat rühma, sest kui puudub valmisolek õppimiseks võib varajane drillimine huvi hävitada, aga tunnis õpitakse muusikasse liikumist, oma keha tunnetamist, arendatakse loovust, tuntakse rõõmu liikumisest ja perega koos olemisest.

Volikogu on kinnitanud õppetasu ka täiskasvanutele. Kuna laste huviõppe maksab suures osas kinni omavalitsus, siis täiskasvanud õppija jaoks tuleb hind ootuspäraselt kallim: ühe õppetunni korral nädalas on täiskasvanud õppija õppetasu 34 € kuus. Praegu meil veel täiskasvanuid ei õpi, kuid võimalus selleks on loodud. Kinnitatud on ka projektkursuse tasu, mis on 4,25 € ühe akadeemilise tunni kohta. Projektkursust saab läbi viia vähemalt kahe õppuri osaluse korral.

Aprillikuu möödub meil näidendi õppimise tähe all. Ettevalmistamisel on O. Preussleri järgi H. Gustavsoni poolt seatud „Väike nõid". Näidendis teeb kaasa 20 erinevas vanuses poissi-tüdrukut. Iisakus saab etendust näha igati sobivalt Volbri laupäeval 30. aprillil kell 18.00 rahvamajas. KULKA toetas meie ettevõtmist - nii saame näidendiga esinema minna ka Lohusuusse, Tudulinna ja Avinurme.