Lõpuks, kui korraldajate poolt olid koo­limaja ruumid südamepäeva külaliste ja esitlejate jaoks valmis seatud ja esimesed nimekirjad osalejatest koostatud, võis alus­tada soojendusvõimlemisega. Seekord asus käimisrajale ligi 20 liikumisharrastajat. Tempo ja meeleolu olid tasakaalus ning raja läbimine ei tekitanud kellelegi rasku­si. Eks õpetuseks sai tõsiasi, et reipa käi­misega saab selja märjaks ja mõistlik oleks järgmisel korral vahetusriided kaasa võtta. Aga kogemustest õpitaksegi!

Pärast käimisrajalt naasmist oli võima­lik liituda professionaalse koka ja diplo­meeritud tervisenõustaja Kaarina Nauri loenguga, kus jagati teadmisi, kuidas õige toitumisega leevendada terviseprobleeme. Samal ajal kogunesid koolimaja võimlas järjekorrad Juuru pereõe Egle Pohla ja meie rahva apteekri Helve Vallistu laua juurde, et saada teada vererõhu ja vere­suhkru näitajad ning tutvuda südametöö tugevdamist soodustavate looduslike aptee­gitoodetega.

Mõned sammud edasi oli laste loome­tegevuse pesa, kus Leela Ehasalu juhenda­misel valmisid kaunid joonistused ja klee­pimistööd. Teisel saali poolel oli näha kii­ret sagimist ja uudistavat rahvahulka, kes ootasid jalatalla testimist e podomeetria­uuringut, et saada teada isikliku toetus­pinna muster. Veel huvitavam tundus pindrõhutestimine, mis näitas ära istumi­se e istmikumustri ja sellega skeleti raa­mistiku ja lihaskonna seisukorra. Värvi­list, teadusliku põhjendusega elektrooni­list pilti sai vaadata otse arvutiekraanilt, mida Arci Estonia OÜ füsioterapeudid Hille Maas ja Pille Riika Lepik kommen­teerisid ning vajadusel ka iga testitavat konsulteerisid, soovitades näiteks õiget istumisasendit kasutades istumisalust, ja­lavõlvi toetamiseks tallatugesid või liiku­misharjutusi. Huvi oli nii suur, et testimi­ne kestis tund aega päevakavas lubatust rohkem, kuid rahule jäid nii testitavad kui testijad. Füsioterapeudid hindasid Juuru rahva rühti ja jalatalla toetuspinda Eesti keskmiseks, aga meie rahva siirust ja sõb­ralikkust väga heaks!

Lisaks tervisenäitajate kontrollimisele oli võimalus osaleda jõusaali näidistree­ningul ja uudses pilatese stiilis võimlemis­tunnis, mida viis läbi meie valla endine edukas noorsportlane ja nüüdseks välja­õppinud aeroobikatreener Gerli Tulp. Pi­latese treeningtunni vastu tekkis osaleja­tel tõsine huvi, mille tulemusel sõlmiti põhimõtteline kokkulepe alustada sügisel trenniga Juuru jõusaali võimlemisruumis. Täpsemat infot jagab treener suve lõpus uuesti, et siis saaks huvitatud grupp kok­ku tulla ja treeningutega alustada. Kui naiste osakaal oli suurem pilatese tunnis, siis võimlas oli meestel võimalus Margus Ruusi juhendamisel sõudeergomeetril jõu­du katsuda. Parima 500 m aja sõitis välja Väino Vaidla ajaga 1 min ja 51 sek. Tule­muste kokkuvõtet saab vaadata Juuru valla kodulehel, kus on näha ka Tiit Runno tehtud fotojäädvustused.

Päeva lõpetuseks ootas kõiki osalejaid soe lõuna, maitsev kama ja puuviljavalik, mille valmistas Juuru hooldekodu kokk Katrin Voznjuk.

Südamepäeva korraldustoimkond tä­nab kõiki südamepäeval osalejaid ja esit­lejaid ning ürituse toetajaid Juuru Valla­valitsust, Juuru Gümnaasiumi ja Euroopa Sotsiaalfondi selle toreda päeva õnnestu­mise eest, sest kui on osalejaid, siis on ka korraldajatel jaksu ja motivatsiooni edasi tegutseda ja uusi üritusi planeerida.

Kaunist ja liikumisrohket kevadet!