Tallinna Lasteaed Sinilill on venekeel­ne lasteasutus ning lisaks Juurule oli pro­jekti kaasatud veel Tootsi Lasteaed Sini­lill Pärnumaal.

26. märtsist kuni 5. aprillini viibisid Juu­rus Viktoria Radtšenko, Svetlana Blitsõ­na ja Galina Sirotkina, kes lasteaias töö­tavad õpetaja abidena. 9. aprillist kuni

20. aprillini olid meil külas õpetajad Svet­lana Polivanova, Ljudmilla Dudal ning Tatjana Berezovskaja.

Praktikal viibinud tõid välja erinevusi eesti ja vene laste vahel. Nad olid meel­divalt üllatunud, kui rahulik ja vaikne õhkkond meie rühmades valitseb, nende arvates on Juuru Sinilille lapsed tundu­valt iseseisvamad võrreldes Tallinna Sini­lille lastega. Ise arvame, et need erinevu­sed on tingitud meie majas kasutusel ole-vast Hea Alguse metoodikast, mis või­maldab lastel tegutseda väikestes gruppi­des ning õpetabki neile iseseisvust ja koos­tööd.

Eesti kultuuriga tutvumise eesmärgil külastati kohalikku raamatukogu, Juuru Mihkli kirikut, Atlas Mõisakeraamikat ning Mahtra Talurahvamuuseumi Eeru kõrtsi. Tutvuti ka Rapla linna ja Märjamaa alevi­ga.

Külaliste arvates oli keelepraktika suu­repärane mõte eesti ja vene kultuuride lõimumiseks. Aeg oleks võinud olla pi­kemgi.

Juuru Lasteaia Sinilill kollektiivi jaoks oli meeldiv vaheldus näha oma asutust läbi võõraste silmade ning mõista pare-mini positiivset.