Kunagise Sauste mõisa südames elab tänapäeval Kalle Veidenbaum ja Heli Heinpõld oma perega. Mõisasüdame sai asendustaluks Kalle Veidenbaumi vanavanaisa Gustav Veinmann Vabadussõjas võitlemise eest.

Sauste mõisa läheduses just tee kaldal on ümber­mõõdult suur (15 m) kultusekivi. Kivil on harukordselt üle 60 ohvrilohukese, millest osa on lihvimata. Selle kivi kohta on arvamine, et kivile raiutud augukesed osutavad teatud kohale, kuhu Põhjasõja päevil peidetud suur varandus - seega on kivi peidetud varan­duse tähis.

Sauste külas sündis laulja ja pedagoog Aino Külvand (1921-2005), kelle elu oli seo­tud Estonia teatriga ning õp­pejõu tööga Eesti Muusika­akadeemia muusikapedagoo­gika teaduskonnas.

Sauste külas elab 88 ini­mest. Vestelnud Sauste külas elava Helina Lakiga ning tema kaudu Elvi Männikuga, kujunes pilt tänasest Sauste külast kui vaiksest oma elu elavast külast, kus kõik majapida­mised on justkui oma mätta otsas. Pensionäridel on oma suhtlusring ja iga kuu käiakse koos kas sünnipäevi või mingit püha tähistamas kellegi juures kodus. Sauste küla koos Kõldu, Aaspere ja Kärmu külaga lõi mõned aastad tagasi Aaspere külakoja. Aeg-ajalt liituvad pensionärid ka Haljala pensionäridega ühisteks väljasõitudeks ja ekskursioonideks, millest vabade kohta­de puhul saavad osa võtta ka nooremad.

Sauste elanike hulgas on nooremad vähemuses ja erilist läbikäimist pole. Lapsi käib Haljala koolis kümmekond, osa noori jätkab haridusteed kutsekoolis ning erinevates kõrg­koolides.

Ainuke tööpakkuja külas on OÜ Riux sigala. Tööle aga sõidetakse kas Viitnale, Aasperesse, Vihulasse, Haljalasse, Rakveresse. Paljud on oma maad andnud kasutada või rendile, näiteks OÜ-le Ruix.