Kindlasti jääme oma vana lifti meenutama, oli ta ju meile suureks abiks 27 aastat. Kolme kuu jooksul kogesime, et liftita on märksa raskem!

Juba jaanuaris oleks tahtnud reklaamida lifti avamise pidu, kuid ei tahtnud ära sõnada. Algselt planeeritud 6 liftita nädala asemel oli saanud 2 kuud, kui kuulsin Diakoonia Haiglalt nukunäituse kohta. Leidsin, et see aitaks meil limiteerida liftivahetuse ajagraafikut. Nagu meie liftil nii on ka nukkudel seos vana ja uue vahel.

Vanad on armsad, täis mälestusi, uued uhked ja ilusad - täis ootusi, rõõme. Nukud soojendavad südant nii vanal kui noorel. 2012. aasta on aktiivsena vananemise ja põlvkondadevahelise solidaarsuse aasta.

Esimese üritusena organiseerisime 8. märtsil mälutreeningu MTÜ Seeniorist Anu Jonuksi juhendusel. Kuna meie III korrus selleks ajaks valmis ei saanud, korraldasime loengu 3 osana - lastaias, koolis, haiglas.

Seni on kooli, muusikakooli ja lasteaia lapsed käinud meil esinemas, nüüd tahtsime ka omalt poolt neile midagi pakkuda. 02.04 toimuski MTÜ Looja liikmete poolt meile toodud nukunäituse avamine. See näitus on olnud üle Eesti erinevates hooldusasutustes. Selle näitusega on kaasas käinud 2 imelise häälega emotsionaalset naisterahvast, õed Maie ja Maret, kes avapäeval laulsid laule nukkudest. Ka meie oma asutuse hoolealustest kokku pandud ansamblike esitas oma pika meeleoluka laulu.

Kontserdi järel lõikasid meie majapersonali 2 kõige varasema sünniaastaga töötajat Aino ja Väino uue lifti avamislindi läbi. Esimesel avamisjärgsel liftisõidul osalesid ka asutuse nõukogu liikmed Eesi Kolla, Mare Kurri ja Mae Annast.

Pärast liftiavamist õpetati meilegi nukkude valmistamist. Omatehtud nukud jätsime teisele lauale ja leidsime, et omagi vanad nukud võiks välja tuua. Andsin klubile teada, et info liiguks - kel Saarde vallas on vanaaegseid või omavalmistatud nukke, võiks tuua meie näitusele. Saarde valla nukkude näitus jääb üles 25. maini, kuna nukunäitus vahetub 25. aprillil uue, kuu aega üleval oleva, MTÜ Looja poolt organiseeritud kontsert-näitusega „Eesti mees suures sõjas". Kontserdiosas laulavad 4 meest marsimeloodiaid.

Nukunäitust on lasteaialapsed juba külastamas käinud. Ammu ei ole nii palju rõõmsat sagimist olnud.

Südamenädala raames oli meie majas võimalik reikiõpetaja Rein Savi läbiviimisel saada erinevaid reiki stiilis massaaže.

Kuna soovijatest puudust ei olnud, on soovijatel tõenäoliselt lähiajal veel võimalik abi saada.

02. aprillist on taas võimalik käia Toomas Õunapi juhendatavas joogatreeningus, enesemassaaži koolitusel meie III korruse saalis.

Tänu uuele liftile ja remonditud III korrusele saame rõõmustada ka linnarahvast!