Järvakandi valla teenetemärk antakse füüsilisele isikule Järvakandi vallale osutatud eriliste teenete eest.

JOSINA ÜTT on ligi pool sajandit töötanud Järvakandis meditsiiniõena. Olles alati kohusetundlik ja positiivse ellusuhtumisega, on ta pühendunud teiste aitamisele, pakkudes patsiendile sellist hoolitsust ja abi, nagu ta ise sooviks saada. Teda kirjeldatakse kui naist, kes paneb toa särama.

ASTA PAESTE on pikaajalise staažiga pedagoog (Järvakandi Gümnaasiumis 1971. aastast), keda on iseloomustatud kui õpetajat, kellel on oskus suhelda õpilastega, neid mõista, toetada ja innustada. 2000. aastast on ta kasvatusraskustega klassi õpetaja. Ta on pikki aastaid juhtinud kodu-uurimistööd, tegelenud kooli ajaloo uurimise ja talletamisega, olnud kooli pioneeri- ja huvijuht.

RITA MEREKIVI töötab Järvakandi Aleviraamatukogus 1984. aastast, ta on Kaitseliidu Rapla Maleva vabatahtlik noortejuht ning rahvusliku käsitöö edendaja. Rita on alati tasakaalukas, hooliv, abivalmis ja rõõmsameelne, ta väärtustab perekonda ning oskab oma isikuomadusi ja oskusi ka teistele anda.

JAAN VIERTEK oli aastail 1970-1988 Järvakandi Keskkooli kehalise kasvatuse õpetaja ja 1988- 1999 direktor. Tema järjekindla organiseerimise ja töö tulemusena valmis kooli spordikompleks. Aktiivse spordimehena on ta tegelenud odaviske, vasara- ja kettaheite, kuulitõuke, ujumise, tõstmise ning jõutõstmisega, harrastanud võrkja korvpalli. Jaan Viertek on osalenud aktiivselt ka Järvakandi kultuurielus trompetimängija ja lauljana. Märkimist väärib tema kuulsust kogunud puhkpillikogu.

Järvakandi valla aukiri koos vapimärgiga antakse füüsilisele isikule tänuavaldusena Järvakandi vallale osutatud teenete eest.

MALLE MIILMANN pälvis tunnustuse pikaajalise tegevuse eest Järvakandi valla ettevõtluse arendamisel, aktiivse kaasalöömise eest valla ühiskondlikus ja spordielus.