a_rt_tants.jpg
Laupäevaõhtusel koosviibimisel Saku Valla Majas lõid külalised ja vastuvõtjad ühiselt tantsu

Külalisi oli kaugemaltki  kahte tantsuetendust sidus sõpruskollektiiv Soomest, rahvatantsutrupp Tahdittomat (juhendajad Anja Mikkola, Tiina Mattila ja Tuomas Mikkola). Põhjanaabrid esinesid nii Kurtnas kui Sakus. Juba aastal 1991 Saku valla rahvatantsijatega sõprussidemed loonud kollektiiv on Sakus esinenud varemgi, esimest korda 20 aasta eest. Kuid täna koosneb rühm Tahdittomat kolmest tantsijatetrupist - on Patiini, Jatuli ja Junnu-Jarmaka, mis seovad erineva vanusega liikmeid. Nooremad tantsisid Eestis muidugi esmakordselt.

Lisaks esinemistele jäi Soome rahvatantsijatel aega Saku vallaga tutvuda: külalised olid Eestis kolm päeva, ööbisid huvikeskuses. Ja jäid Anja Mikkola sõnul oma reisiga väga rahule.

Viimase tantsuetenduse järel oli põhjanaabritel võimalik Saku valla rahvatantsijatega suhelda - siinsed vastuvõtjad korraldasid koosviibimise, mis möödus tantsides ja maiustades. Nii Eesti kui Soome sõbrad lubasid sidemeid hoida. Sest  nagu ütles külalisi tervitamas käinud valla haridus- ja kultuurijuht Heli Veersalu - just kultuur on see, mis naabreid seob.