Külarahvast oli kokku tulnud kahekümne ringis ja nende hulgas oli nii noori tegijaid kui ka eakamaid inimesi. Sel päeval oli plaanis korrastada hoonete väline ilme: riisuda õu, lõhkuda ära mahavajunud aiatarad, tükeldada ja lõhkuda tuule murtud kuused maja läheduses.

Tööpäev kestis kella üheksast üheni ja siis järgnes ühine söömine (vorstide grillimine). Tehnikaga olid abiks Jüri Laks ja Taavi Hernits.

Järgmisel laupäeval, 5. mail oli tulnud talgutele veelgi rohkem inimesi ja Peeter Vanatare tõi kaasa isegi oma sugulased. Sel korral oli meil kavas teha tühjaks kõik hooned seest, koguda vanaraud ja viia minema. Koristamist vajasid ait-küün, laut, saunaesik ja majas kõik toad. Põlva Talurahvamuuseumist oli kohal Tiiu Niinemägi, kes leidis sobilikke asju ka muuseumi jaoks.

Külaelanikud töötasid ühiselt kella üheni, siis pakkusid talgusuppi Meeli ja Milvi.

Tehnikaga olid töötamas Ülo Leitu, kes viis minema vanaraua, Jüri Laks, kes vedas traktoriga raua- ja puitmaterjali kokku, ning Tarvo Asur traktoriga, millel oli ees kopp, kuhu poisid said katuselt laaste alla lükata. Töö sujus hästi - kes töötas tehnikaga, kes koristas hooneid. Lõket sel päeval põllu peal teha ei õnnestunud, sest oli väga tugev tuul.

Õues, hoonete varjus, sai siiski riideesemeid ja kuuseoksi põletada. Külaelanikud, kellel polnud võimalik talgupäevadel tööd teha, tulid pühapäeval kokku ja koos külanoortega võeti katus täielikult maha. Ilmastik soosis sel päeval ka lõkke tegemist. Lammutamata jäid veel laudasarikad ning põletamata lakas olev põhk. Ka need tööd loodame üsna kiiresti ära teha. Edasine tegevus sõltub Kohaliku Omaalgatuse Programmist toetuse saamisest kraavide kaevamiseks ja maapinna planeerimiseks.

Karilatsi Küla Seltsi juhatuse liikmed tänavad talgulisi tubli töö ja meeldiva töise õhkkonna eest. Aitäh kõigile abistajaile ja nagu näeme - ühtsuses peitub jõud!