„Aktsiaseltsi moodustamine andis võimaluse välisinvesteeringute kaasamiseks Eesti ainukese tsemenditööstuse kaasajastamisse," sõnas AS-i Kunda Nordic Tsement tegevdirektor Meelis Einstein, kes on ühtlasi Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu juhatuse esimees.

Einsteini sõnul oli see tol ajal ainsaks võimaluseks tsemenditootmise jätkumiseks Eesti Vabariigis.

1992. a. erastati Kunda tsemenditööstusest 35%, 1994. a. veel 15% ja 1999. a. erastati AS Kunda Nordic Tsement täielikult.

Esimese suure investeeringuna valmis Kunda moodne kaubasadam (1994), mis on aastatega saanud väga tähtsaks ekspordi-impordiväravaks Ida-Eesti ettevõtetele.
Esimene uuendatud pöördahi käivitus 1995, teine 1996 ja kolmas 2007.

Tsemendi ja klinkri tootmise kasv algas Eestis taas 2000. aastatest, saavutades tipu 2007. a. - 1,2 miljonit tonni. Majanduskriisiga langes tsemenditootmine Eestis kolm korda, hakates uuesti kasvama 2010.aastal.

Tundmatuseni on muutunud ettevõtte keskkonna-alane jalajälg. Kui 1990-ndate aastate algul paiskus tehase korstnatest tuhandeid tonne heitmeid, siis nüüdseks on Kundast saanud roheline mere- ja sadamalinn. 20 aastaga on ettevõte keskkonnainvesteeringuteks suunanud ligikaudu 19 miljonit eurot.

„Meie praeguseks suurimaks väljakutseks on kasvavate energiakuludega toime tulla," ütles Meelis Einstein. „Üheks võimaluseks on alternatiivkütuste kasutamise suurendamine, mida oleme viimastel aastatel ka edukalt teinud."

Meelis Einsteini sõnul on kodumaine tsemenditootmine Eesti ehitusmaterjalitööstuse ja ka ehituse jätkusuutlikkuse garantii. „Meie pikaajaline perspektiiv näeb ette uue kuivmenetlustehnoloogial põhineva klinkritootmise rajamist," lisas Einstein.

AS Kunda Nordic Tsement on 1992. a. asutatud aktsiaselts, kelle eelkäijad on Kundas tsementi tootnud alates 1872. aastast.

AS Kunda Nordic Tsement kuulub maailma juhtivasse ehitusmaterjale tootvasse kontserni HeidelbergCement Group (75% aktsiatest), 25% aktsiatest kuulub Iiri kontsernile CRH.