Audru mehed on aasta-aastalt arenenud. Enne FC Audrut oli võistkonnaks FC Shark United, kus lisaks tavajalkale tegeleti ka rannajalgpalli ning saalihokiga. Meeskonna esindaja  Taavi Kitsel ütles, et tõsisemalt hakati murul trenne tegema 2008. aastal. Esimesel turniiril jäädi 8. kohale, siis hakati üha enamatel võistlustel osalema ning ka kõrgemaid kohti saama. "2011. aasta Rahvaliigat alustasime 18-0 võiduga, kuid järgmises kahes mängus saime napid kaotused ning hooaja lõpetasime 4. kohaga," meenutas Kitsel. Nelja võidu kõrvale saadi kolm kaotust ning väravatevahe oli võimas 62-13.

2011. aastal saadi lõpuks turniirivõit Saarde Aastalõputurniirilt ning sel aastal alustati Rahvaliigat 22-5 võiduga. Kitselile teeb aga muret see, et trennides käimine on aasta-aastalt passiivsemaks jäänud. "Kui veel kaks suve tagasi oli kohal üle 20 mehe, siis nüüd saame vaevu kümme meest kokku. Liigamängud on põhimõtteliselt ainukesed korrad, kui koos mängime," nentis Kitsel.

Kodumänge peab meeskond Audru keskkooli staadionil, mis renoveeriti 2009. aastal, kuid see ei ole täismõõtmeis, seega ei saa seal kõrgema taseme mänge pidada. Rahvaliigaks kõlbab see aga igati.

Fänne võiks rohkem olla

Taavi Kitseli sõnul on neil reeglina kodumängudel kuskil 20 pealtvaatajat, isegi välismängudele on mõned kaasa tulnud: "Eelmisel aastal tegime vallalehes endile reklaami ja kutsusime inimesi kaasa elama. Paraku see loodetud rahvamassi kohale ei toonud," ütles Kitsel.

Karikasarjas võib vastu tulla mõni tippklubi

Sellest aastast on Rahvaliiga meeskondadel Eesti Karikavõistlustel võimalik saada võimas loos - vastu võib tulla kes iganes, ka eesti tipplkubid. FC Flora vs. FC Audru oleks ju päris tore vastasseis. See on Kitseli sõnul üks uus eelis, mis Rahvaliigal on. "Rahvaliigas mängime ka sellepärast, et siin saavad mänguaega ja ennast liigutada need, kes kuskil trennis ei käi. Positiivse poole pealt võib välja tuua selle, et osavõtutasu ei ole ja kriteeriumid ei ole ranged."

Samas on Kitseli meelest Rahvaliigal ka kaks selget miinust: "Kohtunikud on suvalised, nad ei ole litsentseeritud, aga võiks olla. Teiseks probleemiks on see, et lisaks harrastussportlastele, saavad mängida ka registreeritud mängijad, see ei ole liiga aus."

Audru jalgpallikaardile!

Mõnes mõttes on esmane eesmärk - tuua Audru vald jalgpallikaardile - täidetud, meeskond on ju olemas ja on üha tublim. Samas on noormeeste sooviks ka jalgpalli propageerimine Audru vallas ning nad tahavad noori spordi juurde meelitada. Rahvaliigas on eesmärk saada alagrupist edasi ja jõuda aastalõputurniirile. Lisaks soovitakse publikule pakkuda ilusat mängu. "Plaanisime eelmisel aastal ka neljandat liigat mängima minna, aga ilma sponsorita läheb see üpris kulukaks," ütles Kitsel lõpetuseks.

Ülidramaatiline mängulõpp

FC Audru pidas eelmise aasta Rahvaliigas oma tähtsaimat mängu, millest sõltus nende edasipääs. "Kutsusin mängijate vähesuse tõttu ühe tuttava mängima. Mängida oli 5 minutit, kui ta õhuvõitluses vastase küünarnukiga obaduse sai. Kohe oli otsaesine verine ning kohale kutsuti kiirabi, kes jõudis kohale paarikümne minutiga, kuigi mäng toimus linnas. Mäng seisis terve see aeg. Avavilest alates olime meie domineerivam pool, kuid seis oli 0-0. Tuleb meenutada ütlust "kui ise ei löö, siis lüüakse sulle", 90+3 minutil suutsid vastased võiduvärava vormistada. Haiglast tuli meie mees tagasi kolme õmblusega, kuid meie jäime sellel õhtul ilma kolmest punktist," meenutas Kitsel karmi mängulõppu.


Meeskonna saavutused:
2008 - Tõstamaa cup - 8. koht
2009 - Tõstamaa cup - 6. koht
2010 - Tõstamaa cul (nüüd juba FC Audru nime alt) - 5. koht
2010 - Rahvaliiga - oma alagrupis 7. koht
2011 - Põltsamaa Sport - 2. koht
2011 - Rahvaliiga - oma alagrupis 4. koht
2011 - Pärnu cup (siseturniir) - 2. koht
2011 - Kuremaa cup (siseturniir) 2. koht
2011 - Saarde Aastalõputurniir (siseturniir) - 1. koht