Viimaseks etapiks oli seiklusorienteerumine. Ettevalmistused selle korraldamiseks käisid mitu kuud. Selle raames avastas korraldusmeeskond samuti põnevaid kohti, mida ei olnud varem külastanud. Näiteks Kronkskallas, Blütcheri Kohvik ja seikluspark, Kunda külaseltsimaja hoov koos esimese kiigelaagri mälestustahvliga ja teisi huvitavaid paiku.

Võistluspäeva alguses said kõik osalenud 12 ekipaaži ühisstardis kätte ämbri, mille sees oli suur hulk asju. Need asjad olid vihjeteks, et leida üles kontrollpunktid. Kontroll-lehel oli 30 vastuselahtrit, kuid keegi ei teadnud, mitu punkti tegelikult läbida tuli. See hakkas selguma võistluste käigus. Aega läbimiseks oli 6 tundi, lisatunnis saadi iga minutiga juurde miinuspunkte. Esimesed ekipaažid tulidki finišisse 6 tunniga.

Võistleja Timo kommentaarid päevale: "Oli tore võistlus. Mõne punktiga oli raskusi, kui ei teadnud, mida me täpselt tegema peame ja siis omavahel kõikvõimalikke vastuseid hakkasime pakkuma. Roodevälja Noortekeskuse juures ei leidnud me draakoneid (ega nende sabasid). Ei osanud põhjalikumalt otsidagi, sest ei teadnud, kas see üldse õige koht on. Teist korda tagasi tulles olid draakonid juba nähtaval ja me ei saanud aru, miks me neid alguses ei osanud leida. Ühel hetkel läks GPS-seade autos "lolliks" ja juhatas meid keset heinamaad. Mõnel võis olla päris huvitav vaadata, kuidas kaks meest heinamaad läbi kammivad, nagu otsiks midagi. Kokkuvõttes oli väga tore üritus."

Kolmanda etapi ja ühtlasi ka üldvõidu sai noortest koosnev võistkond Lilla Chero. Teise koha sai kolme etapi kokkuvõttes võistkond Vahva Vaeküla ja kolmanda koha Sõmeru aleviku noortest koosnev võistkond FFTR.

Korraldusmeeskond tänab kõiki osalejaid ja teeb plaane, et augustis võiks toimuda autoorienteerumisele jätk öise joonorienteerumise kujul.