Projekti töögraafik oli äärmiselt tihe. Tegime kokkuvõtte senitehtust. Vaatasime Belgia õpilaste valmistatud videofilmi tervisliku toidu tähtsusest inimese organismile. Kõikide partnerkoolide õpilastel tuli valmistada etteantud puuvilju kasutades tervislik salat ja mahladest maitsev jook ning hiljem oma valmistatut ka esitleda.

Meie Belgia partnerid tutvustasid videofilmi ja ringkäigu abil oma 1500 õpilasega kooli õppelinnakut, kus töötab 200 õpetajat ja 20 sekretäri.

Huvitav oli, et õpilased ei viibi vahetundide ajal kooliruumides, vaid on siseõuel, kust suunduvad järgneva tunni õpetaja saatel klassiruumidesse. Kooli territooriumil on keelatud ka mobiiltelefonide kasutamine.

Kooli koor andis toreda kontserdi lauludest, millega nad valmistusid esinema rahvusvahelisel koorifestivalil.

Sama koor osales ka eelmisel Eesti koolinoorte laulupeol ja neil olid sellest väga toredad mälestused.

Õhtupoolikul tutvustasid võõrustajad meile oma veidi üle 36 000 elanikuga linna.

Õpilastele korraldati orienteerumismäng kontrollpunktidega, kus tuli erinevaid ülesandeid lahendada. Päeva lõpetas linnapea vastuvõtt linna raekojas.

Järgmisel päeval külastasime ajaloolist Brügget, mis on linn aastast 1128. Linna läbib palju kanaleid, mistõttu seda on nimetatud ka Põhjamaa Veneetsiaks. Brügge kesklinn, mis on säilinud keskaegsel kujul, on Belgia suurimaid turismimagneteid ja kuulub UNESCO maailmapärandi nimistusse. 2002. aastal oli Brügge Euroopa kultuuripealinn.

Meil oli võimalus viibida ka teises ajaloolises linnas - Gentis. Teel Genti külastasime biofarmi, kus jagati meile põhjalikke selgitusi ja näidati kõike tootmisega seonduvat. Saime maitsta ka seal valmistatud toitu.

Gentis toimus ka „Kulinaarne jalutuskäik", tutvustamaks kohalikku söögikultuuri ja tavasid, ning kuulsa Belgia šokolaadi valmistamist. Teel kostitati meid maitsva Belgia šokolaadiga.

Ärasõidupäeval enne lennujaama suundumist külastasime Brüsselis Atomiumi, kus õpilased said kontrollida oma teadmisi vee mõjust inimese organismile.

Projektikohtumised on lõppenud ja algab kokkuvõtete tegemine ning aruandlus. Soojade ilmade saabudes seisab õpilastel ees reklaamsärke kandes jagada kohalikele elanikele tervislikku toitumist propageerivaid reklaamlehti.